Göksel işaretleri çözen adam

Nostradamus, bütün zamanların en olağanüstü kahini olarak dünya tarihine imzasını atmış biridir.

Bir astrologdur. Fakat, kehanetleri, bir astrologdan daha fazla bir şey olduğunu gösterir niteliktedir. Hayatı, engizisyondan kaçmakla geçer. Çünkü, Vatikan, dünyanın düz olduğunu iddia etmekte ve bunun dışındaki görüşlerin hepsini yargılamaktadır. Halbuki, Nostradamus öğrendiği astronomi bilgisiyle dünyanın düz olmadığını bilmekte ve göklerin dilini tercüme etmektedir. Nostradamus sadece bir kahin değildir. Aynı zamanda çok iyi bir hekimdir. Bitkileri tanıyan ve günümüzde

"Herbalistik tedavi" yöntemini uygulayıp hastalarına şifa sunan bir doktordur. Ve zamanın veba iletisiyle büyük bir mücadele vermiş ve geliştirdiği ilaçlarla adını doktor olarak da duyurmuştur. Ne var ki, sokaktaki hastalarla uğraşırken karısı ve iki çocuğu vebadan ölüp gidince başta karısının annesi olmak üzere herkes peşine düşer. O da ülkeyi terk edip altı yıl boyunca dolaşır ve bu sırada büyük değişimler geçirir. Bu arada başladığı "Centuries" kehanetlerinden oluşan on ciltlik ünlü eserini yazmaya devam eder. Nostradamus hekimliğin yanı sıra koku ve reçel uzmanıdır. 1500’lü yıllardan bugüne kadar daima gündemde kalmasının asıl nedeni, şiirsel bir dille yaptığı kehanetlerdir. Nostradamus’un kehanetlerinin temelinde astroloji vardır. Ancak, kullandığı dil ve anlatımından astrolojinin dışında başka gizemli bilgilere de sahip olduğu anlaşılıyor. Ve ilk bilgilerini büyük babasından almış olması, bu ihtimali kuvvetlendiriyor. Çünkü, Nostradamus’un büyük babası, Musevi inancından vazgeçmiş bir mısır taciridir.

Torununa Yunanca, Latince, İbranice ve Copernicus teorilerini içeren astroloji öğretir. "Hermes Trismegustus’un Zümrüt Tabletleri"nde yazılı olan "Yukarıda ne varsa aşağıdaki gibidir, aşağıda ne varsa yukarıdaki gibidir" felsefesiyle büyüyen Nostradamus’un şüphesiz başka bilinmeyen gizli bilgilere de sahip olması gerekir. Örneğin, halkın büyük bir korku ve saygı duyduğu gizemli bir topluluk olan "Düried"lerin bilgisine vakıf olduğu söylenebilir. Kısaca antik çağların bilgileriyle donanmış biri olduğu su götürmez bir gerçek.

Yaratıcılık önem kazanıyor

Merkür bugün burç değiştiriyor ve Kova Burcuna giriyor. Yay Burcunda ilerleyen Ay, öğle saatlerinde Jüpiter-Uranüs’ü tetikleyecek. Gökyüzünün bu konumu nedeni anlaşılmayan durumların dikkat çekici olacağını gösteriyor. Özgürlük ve yaratıcılık önem kazanırken, değerler önemini kaybedebilir. Beklenmedik olayların meydana geleceğini işaret eden gökyüzünün konumu şaşkınlık yaratabilecek ilişkilerin ortaya çıkabileceğini gösteriyor.
Yazarın Tüm Yazıları