Göcek Koyu’nun ilk marinası CLUB MARINA

3dk okuma

Club Marina, deniz üstündeki ofisi, villaları, yeşil alanlarıyla sevimli bir tesis. T şeklindeki iskelelerine 120 yat yanaşabiliyor. 80 metreye kadar süper yatlara da hizmet veriyor.

Club Marina, Simavi Ailesi’nce 1990’da hizmete açıldığında Göcek’in yatçılara yönelik tek tesisiydi. Bugün koyda dört marina var. Yatırımcıların kuracağı yeni tesislerle yakında bölge tam bir yat cennetine dönüşecek.

Marina, Göcek Limanı’nın batı yakasında. Geniş bir kıyı şeridine kurulmuş. Karşısındaki bataklık, görüntü kirliliği yaratan SEKA depolarının da yakın zamanda marinaya katılması, çekek yerine dönüştürülmesi planlanıyor. Geçmişte Club Marina’nın bir parçası olan Skopea artık bağımsız bir marina olarak hizmet veriyor.

BOTANİK BAHÇESİ GİBİ

365 gün, 24 saat hizmet veren marinanın T şeklindeki iskelelerine 120 yat bağlama yapabiliyor. Dağlara dayalı kıyı bandındaki özel bağlama yerlerinde ise kıçtankara yanaşacak megayatlar için 30 teknelik yer ayrılmış. Bu bölüme 80 metre uzunluğa kadar yatlar yanaşabiliyor. 100 metre civarındaki yatlara ise şamandıralara bağlama imkanı sunuluyor. Teknelere elektrik marinanın özel jenaratöründen veriliyor. Su, kablosuz internet, TV, uydu yayını bağlantısı sunuluyor. Atık suları, çöpleri toplanıyor.

Marinanın su derinliği 2-11 metre arasında. Çapa atılmıyor, tekneler zemindeki tonozlara bağlanıyor. Marina ofisi deniz üstünde ve hoş bir görünüme sahip. Ön ofisten gümrük ve liman işlemleri, döviz bozdurma, villa rezervasyonu gibi konularda yardım almak mümkün. Yakıt iskelesi de yüzer platformda. Marinanın kafesi, Türk hamamı oldukça meşhur. Osmanlı sanatını tanıtmayı amaçlayan KUSAV’ın ürünlerinin satıldığı bir de stand bulunuyor.

Sahildeki alan doğal yapıya uygun, binbir çeşit bitkiyle kaplanmış. Sahile yanaşan yatların herbiri için Göcek anayoluna bağlanan patikalar oluşturulmuş.

LİKYA LAHİTLERİ İLHAM VERDİ

Club Marina’nın misafir villaları, tuvaletleri Likya lahitlerinden esinlenerek tasarlanmış.

Simavi Ailesi’ne ait Halas ve Çiğdem yatları marinanın simgesi gibi. Özel bir tekneyle marinadan Göcek merkezine yolcu taşınıyor. Tesis karayolundan Dalaman Havaalanı’na 22, Fethiye merkezine 33, Marmaris’e 100 kilometre mesafede. Yeni yapılan Göcek tünelinin de yardımıyla, marinadan Dalaman Havaalanı’na 30 dakikada ulaşılabiliyor.

Club Marina, bağlama ücretini rezarvasyon sırasında, peşin olarak talep ediyor. Bağlama fiyatları tekne boyuna göre hesaplanırken, katamaran teknelerin boyuna 5 metre ekleniyor. (www.turkeyclubmarina.net)

Bölgede gezilecek yerler

YASSICALAR

Zeytinada ile Göcek Adası arasında kalan bölgede bir adalar grubu. Denizi, kumsalı çok güzel. Doğu yakası Fethiye dağlarına bakıyor. Yaz aylarında Fethiye’den gelen günübirlik tur teknelerinin uğrak yeri. Eylül ayında huzura kavuşuyor. Yürüyüşçüler için de ideal bir bölge. Patikayla tepeye tırmandığınızda Ölüdenize doğru uçan paraşütçüleri görebilirsiniz. Koyda, mehtaplı gecelerin keyfine doyum olmaz.

KALKAN /KAŞ

Türkiye’ye yerleşen İngilizler’in en çok tercih ettiği bölgelerin başında geliyor Kalkan. Adeta bir İngiliz kasabası. Limanı küçük. Yeterli hizmet almak pek mümkün değil. Liman yerine koylarda konaklamayı seçebilirsiniz. Alarga ya da kıçtan kara yapabilecek birçok koyu rahatlıkla bulabilirsiniz. Kaş Limanı’nda gümrük hizmetleri veriliyor. Meis Adası’na günü birlik gezi yapabilirsiniz.

KAPIDAĞ YARIMADASI VE MANASTIR KOYU

Çam ormanlarıyla çevrili Manastır Koyu bir patikayla Çamlı Koy’a, oradan Merdivenli Koy’a bağlanır. Bu bölgede yürüyüş yapmanızı hararetle tavsiye ederim. Patikadan ilerlediğinizde, sürekli değişen manzara eşliğinde Gobun ve Dış Gobun’a ulaşacaksınız. Çok popüler olan Manastır Koyu buna rağmen çoğunlukla sakindir. Koyda hamam kalıntıları bulunur. Ancak kalıntıların kökenine dair elimizde pek fazla bilgi yok ne yazık ki.
Yazarın Tüm Yazıları