Gizemleri çözebilirsiniz

Akşama doğru karşılaşacağınız sürprizlere hazırlıklı olun. Aslında bilinçaltınızın derinlerinden yükselen ihtiyaçlarınızı keşfedebilir, farklı istekler içinizde uyanabilir.

Gökyüzünün konumu, yaratıcı ve derinlerde saklı olan bilgileri ortaya çıkarıcı olacak. Maddenin ötesini sembolize eden Balık burcundaki Uranüs, akşama doğru Yengeç burcunda dolaşan Ay tarafından tetiklenecek. Bu konum, gizemli ve anlaşılmayan konuların anlaşılır olmasını sağlayacağı gibi, bilinçaltınızı harekete geçirip, kendinizi keşfetmenize yardımcı olacak olaylarla karşılaşmanızı sağlayabilir.

Değişim arzuları zorluyor

Karşılaştığımız zor tecrübeler, belirli bir alanda gelişmeyi başardığımız zaman yeni deneyimler yaşamaya ihtiyaç duymamızdan kaynaklanıyor. Tabii bunu pek şuurlu istediğimiz söylenemez. Fakat gelişmeye devam eden insan, kendisini keşfetmeye de devam edecek ve bu nedenle zor olayları kendisine çekecek ve olayları zorlamaya devam edecek. Bunun üç nedeni olduğundan söz etmiş ve birinci nedenin kendini keşfetme olduğunu açıklamıştım. İkinci neden ise, içimizden yükselen değişim arzularını da değiştirmeye çalışmak gibi bir sınava kendimizi zorluyor olmamız. Karşılaştığımız zorlayıcı olayların durup dururken olmayıp tercihlerimizden kaynaklandığını anladığımızda, hatalarımızı kabul ettiğimizde ‘o halde bu durumu değiştirebilirim’ dürtüsünü uyandıran duyguya kapılıp mücadele etmeye başlıyoruz. Aslında bu durumda bütün olaylar ve olayları meydana getiren insanların hepsi bizim kendimizle savaşımızın bir malzemesi olmaktan öteye geçmiyor. Mücadele ettiğimiz kişilerin hepsi figüran. Tıpkı ‘Donkişot’ gibi gerçekte mücadeleyi kendimize karşı veriyoruz. Bu bizim içsel savaşımız. Gücümüzü ve yeteneklerimizi sınadığımız bu savaşın sonunda ne yenen var, ne de yenilen. Sadece keşif var. Kişinin kendini keşfetmesi. Fakat ne yazık ki, bunu anlamak pek kolay olmuyor. Ciddi yaralar alabiliyoruz. Kendimizi hasta edecek derecede, olaylarla savaşmaya kendimizi kaptırabiliyoruz. İhtiyacımız olan değişimi gerçekleştirecek olayları meydana getirdikten sonra bunu da değiştirmeye çalışırken verdiğimiz savaşı ‘düzeni korumak’ adına yapıyoruz. Kendimiz için kurduğumuz düzeni oluşturan da biziz, yeni bir düzen kurmak için yıkmaya çalışan da biziz ve sonra harekete geçirdiğimiz olayları durdurmaya çalışırken helak olan da biziz. Bunun farkına vardığınız zaman helak olmak yerine aşama yapabilirsiniz.

(Yarın üçüncü neden)

MEKTUPLAR

‘Maillere cevap vermeyecekseniz...’ diye başlayan ve zehir zemberek bir yazı yazmış olan Seda’dan ve henüz cevap alamamış herkesten özür diliyorum. O kadar çok mail, faks ve mektup geliyor ki, cevaplar yetişmiyor. Fakat gelen tüm mektupları okuduğumu bilmelisiniz. Bu arada maillere özel cevap vermemin mümkün olamadığını da özel cevap bekleyenlere bildirmek isterim. Şimdi Seda’nın acil cevap bekleyen sorusu: Girdiği üniversite sınavıyla ilgili meslek seçimi konusunda yardımcı olmamı istiyor. Şayet doğum anıyla ilgili verdiğiniz bilgiler doğruysa, astrolojik açıdan reklam, halkla ilişkiler ve organizasyon konularında başarılı olabileceğiniz gözüküyor. Ayrıca iyi bir araştırmacı ve eğitimci olabilirsiniz. Tabii ilk önce kendinizi eğitmeniz ve duygularınızı ve düşüncelerinizi kontrol etmeyi öğrenmeniz gerekiyor.

SEDA BADEM
Yazarın Tüm Yazıları