Gerets’ten günümüze

EN son Gerets’in ilk sezonundaki Galatasaray’dı, Ali Sami Yen’de maça çok hızlı, baskılı ve etkili başlayan. İlk 15 dakika ezici bir baskı ile maça çok iyi bir start verilirdi.

Haberin Devamı

Bu sezon Ali Sami Yen’de bu tarz etkili başlangıçları az gördük. Galatasaray’ın baskı kurma isteğini düşürmek isteyen Antalyaspor tempoyu yavaşlatmaya çalıştı. Fakat 10. dakikadan sonra maç Antalya yarı alanında oynanmaya başladı.

Galatasaray maçın ilk yarısında diğer karşılaşmalara nazaran çok pozisyona girdi. Ama bu pozisyonlarda sadece Mustafa daha rahattı. Penaltı olmasa da gol “geliyorum” diyordu. Golün gelmesi sürpriz olmadı ama son dönemlerde gol attıktan sonra yiyen Galatasaray’ın Ali Sami Yen’de yine aynı işi yapması enteresandı. Sanırım Galatasaray’ın maçını izleyenler gol yemeden maçın bitmeyeceğini ya da iki farklı olmazsa o 90 dakikanın kazanılamayacağını düşünüyorlardır. Normalde Anadolu takımları geldikleri deplasmanda golü atarlar ama yemeden bitiremezler. Galatasaray’ın bu açıdan attıktan sonra yemesi düşündürücü.

Haberin Devamı

Eski tüfek

İLK maçın yıldızı Necati’nin beklenmedik golüyle Galatasaray’ın morali de aşağı indi. Necati ilk maçta da çok istekliydi. O kadar ki bir pozisyonda golü çıkaracak kadar candan oynadı. Aynı Necati top tutarak ve taşıyarak takımı rahatlatırken Galatasaray’ın fazla geri koşmasına sebep oldu. Fakat attığı ikinci gol ile turu getiren adam da kendisiydi. Tek başına Galatasaray’ı yendi.

 

45’lik Santos

DOS Santos uzun zamandır gerçek anlamda maç temposu içerisinde olmadığı için sahada sadece fiziki olarak var. Meksikalı kalırsa önümüzdeki sezon çok iş yapar ama bu sezon içinde Galatasaray’ın Santos’tan faydalanabilmesi için 4-5 maç geçmesi gerekecek. Aslında Kewell, Jo ve Baros döndüğünde Dos Santos’ta forma girmiş olacak ve bu sefer Rijkaard kenarda oturtacak oyuncu seçiminde zorlanacak.

Yalçın Ayhan

BİR hafta boyunca bana göre haksız şekilde yargılandı. Türkiye’nin 1 numaralı gündemi oldu. Fakat Ali Sami Yen’deki mücadelesi sanki onur mücadelesiydi. Sadece Yalçın dersek haksızlık olur. Mehmet hoca dersini iyi çalışmış ve takımını iyi motive etmiş. Galatasaray’ın kenar ataklarını bitirip goller bulmasını bildi. Rijkaard bir Türkiye gerçeğini daha öğrenmiş oldu...

Yazarın Tüm Yazıları