Gençler Rum Kesimi’nde tarih yazdı

Güncelleme Tarihi:

Gençler Rum Kesimi’nde tarih yazdı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2013 00:04

Güney Kıbrıs’ın Larnaka kentinde yapılan Dünya Liselerarası Basketbol Şampiyonasında Kızlarda Doğa Koleji, Erkeklerde Evyap Koleji Dünya şampiyonu olarak muhteşem bir başarıya imza attılar.

Haberin Devamı

Doğa’nın Melekleri tüm rakiplerini yenilgisiz geride bırakarak finalde Sırbistan’a 40 sayı fark yapıp 83-43 mağlup etme başarısı gösterdiler. Doğa Koleji CEO’su Uğur Gazanker, “Sporcu öğrencilerimle gurur duyuyorum. Hem bizim yüzümüzü güldürdüler, hem de Türkiye’nin adını dünyaya duyurdular” dedi. Doğa Koleji Erkek Basketbol takımı da 3 yıl önce Dünya şampiyonu olmuştu.

Evyap Koleji dünyanın zirvesinde

Dünya Şampiyonasında ülkemizi erkeklerde temsil eden Evyap Koleji, şampiyonaya 98-52’lik Brezilya galibiyeti ile başladı. Hollanda’yı 124-61, İsrail’i 85-65 yarı finalde de Sırbistan’ı 85-51 yendi. Finalde Slovenya’yı 96-92 yenerek mutlu sona ulaştı. Evyap Koleji Müdürü Ersin Sayar, “Burada ülkemizin gençleri bir tarih yazdılar. Maç içinde neler yaşandığını Allah biliyor... İnanılmaz zor bir atmosfer ve sonunda gelen Dünya Şampiyonluğu. Tüm bunlar ay yıldız için. Ülkemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!