Genç sürat patenciler dünya arenasına çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Genç sürat patenciler dünya arenasına çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2014 11:35

"Short Track Dünya Gençler Şampiyonası"nda, ülkemizi temsil edecek sporcular, dünyanın en iyi sürat patencilerini geride bırakmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Palandöken ilçesindeki Short Track Salonu'nda, 7-9 Mart tarihleri arasında yapılacak olan ve 37 ülkeden 280 sporcunun katılacağı şampiyona öncesi hazırlıklarını sürdüren Türkiye Milli Takımı'nda, moraller oldukça yüksek. Ülkemize madalya kazandırmak için yoğun bir tempoda çalışan ve kendilerinden yaşça büyük sporcularla antrenman yapan milli takımda 2'si bayan 6 sporcu bulunuyor.

Türkiye Short Track Milli Takım Başantrenörü İvan Pandov, yaptığı açıklamada, dünyanın en iyilerine karşı mücadele verecek olan sporcuların önemli dereceler elde edeceklerine inandıklarını söyledi. Ülkemizde sürat pateninde bugüne kadar önemli bir ivme yakalandığını belirten Pandov, "Gençler şu anda büyüklerle antrenman yapıyor ve çalışmalar gayet iyi. Gençlerin performansı çok güzel. Antrenman programı verimli geçiyor. Sporcularıma olan güvenim sonsuz ve hedefimiz en iyi başarıyı elde etmek. Sporcularımızdan özellikle Menderes'ten derece bekliyoruz. Zaten takım halinde çok iyi bir ekibiz" dedi.

Pandov, şampiyona öncesinde milli takımın Macaristan'a giderek burada uluslararası bir yarışa katılacağını ifade etti. Macaristan'da ortaya konulan performansın Dünya Gençler Şampiyonası'nın provası niteliğini taşıdığını dile getiren Pandov, şunları kaydetti:

"Şampiyonada yarışacak erkek sporculardan 3'ü bireysel yarışacak. Bayrak yarışlarına ise 4'ü de katılacak. Şampiyona öncesi Macaristan'a gidecek olan sporcularımız burada uluslararası bir yarışmaya katılacaklar. Macaristan'da elde edilen sonuçla da Erzurum'da nasıl bir sonucun alınacağını az çok bize gösterecek. Hedefimiz elbette en iyi dereceleri elde etmek ama gerçekten şampiyonaya çok iyi sporcular katılıyor ve Macaristan öncesi kesin konuşmak da aslında yanlış olur fakat hedefimiz en iyi dereceyi almak. Şampiyonaya katılacak olan sporcuların yaşlarının ortalaması gerçekten yüksek ve bizim çocuklarımızın yaşları 13-14 aralığında. Kendinden büyüklerle boy ölçüşecek olan sporcularımız umarım güzel sonuçlar elde edecektir."

"Bu şampiyona kolay değil ve rakipler çok kuvvetli"

Haberin Devamı

Pandov, milli takımda en çok Menderes'e güvendiğini ve bu sporcunun performansının yüksek olduğunu vurguladı. Menderes'in yarı finale kadar çıkabileceğine vurgu yapan Pandov, şöyle konuştu:

"Sadece Menderes arkadaşımız değil diğerleri de üstün yetenekli arkadaşlarımız. Menderes'in en az yarı finale çıkmasını bekliyoruz. Takımda yer alan sporculara nazaran Menderes'in yaşı biraz daha büyük. Diğer arkadaşlarıyla arasında 4 yaşlık bir fark var ve bu fark çok önemli. Eğer gençler pozisyon ortalamalarını yükseltirlerse ortaya çok daha farklı bir sonuç çıkar. Bu şampiyona kolay değil ve rakipler çok kuvvetli. 37 ülkeden, 280'in üzerinde sporcunun katılacağı şampiyonada dünyanın en iyi sporcuları burada olacak. Eğer yarı final yapabilirsek bizim için büyük bir başarı olur. Dünya Şampiyonası sonrasında Türkiye Milli Takımı'nın geldiği noktayı hep birlikte göreceğiz. Çünkü takımda yer alan ve yaş otalaması 13-14 olan çocuklarımızın küçük olmasına rağmen, Türkiye'yi başarıyla temsil edeceklerine şahit olacağız."

BAKMADAN GEÇME!