Gazze'nin Kızıl Ejderleri

Güncelleme Tarihi:

Gazzenin Kızıl Ejderleri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2013 14:39

Gazzeli çocuklar, kendi tabirleriyle “güçlü bir adam olmak ve korkusuz bir kalbe sahip olmak için” dövüş sanatlarına yoğun ilgi gösteriyor.

Sporcu bir ruhun tüm darbeleri göğüsleyeceğine inanan Luey Ukkaşe (13), İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının kendisini dövüş sanatlarına yönlendirdiğini söylüyor.

Ukkaşe tıpkı “Kızıl Ejderha Dövüş Sanatları Kulübü”ndeki diğer arkadaşları gibi, kırmızı dövüş elbisesiyle hünerlerini sergiledi.

Keskin bıçakların dizildiği tahtanın üzerinde korkusuzca yürüyen Ukkaşe, dövüş sporları sayesinde psikolojik direnişi öğrendiğini belirterek, “Böylece İsrail'e karşı, kendimi daha korkusuz hissediyorum. Üstelik, bıçak üzerinde yürümeye başladığımdan beri daha tahammüllü olduğumu farkettim” dedi.

Bir diğer Gazzeli çocuk Osman Matar da (15) 'Çivili tahta üzerinde yürüme, yatma ve zıplama' gibi performansların sonunda yüzünde beliren tebessümle, “Adeta zafer kazanmış gibiyim”ifadesini kullandı.
Kızıl Ejderha Dövüş Sanatları Kulübü, Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya beldesinde Hilmi Matar(27) tarafından 2006 yılında kuruldu.

Kulüp'te erkek, kadın 7- 35 yaş arası yaklaşık 200 öğrenci olduğunu söyleyen Matar, “İlk etapta mınçıka (Nunchaku), kılıç kullanımı ve hafif vuruş tekniklerini öğretiyoruz. Ayak ve el darbeleri çok önemli. Akrobatik hareketlerle de vücut fazlasıyla esnekleşiyor” diye konuştu.

Kulübe gelen çocukların henüz üzerlerindeki savaş stres ve gerilimini atmamış çocuklar olduğunu ifade eden Matar, çocukların stres atmak için dövüş sanatlarını tercih ettiklerini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!