Gazilerin yarı final dansı

Güncelleme Tarihi:

Gazilerin yarı final dansı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2007 00:00

Büyük çoğunluğu Güneydoğu gazilerimizden oluşan Ampute Futbol Milli Takımımız, Dünya Şampiyonası’nın çok çekişmeli geçen çeyrek finalinde İran’ı 1-0 yenerek, yarı finale kaldı.

Maçı kazanmanın coşkusuyla büyük sevinç yaşayan millilerimiz, sahada timsah dansı yaptı. Antalya’daki Topkapı Palace Spor Tesisleri’nde oynanan maçın normal süresi golsüz kapandı. 10’ar dakikalık 2 devre halinde başlayan uzatma süresinin ilk 10 dakikalık bölümünde Barış Telli’nin ayağından golü bulan Türk Milli Takımı, bu üstünlüğünü maç sonuna kadar koruyunca sahadan 1-0 galip ayrıldı. Maçta futbolcularımızı çarşı iznine çıkan askerlerimiz de destekledi.

Karşılaşma sonrasında Türk Milli Takımı büyük sevinç yaşarken, Teknik Direktör Fahir Genç, futbolcularının saha içerisinde röportaj vermesini istemedi. Maç sonunda 3 oyuncu ile birlikte objektiflerin karşısına geçen Fahir Genç, "Zor olacağını biliyorduk. Uzatmada gerçek kimliğimizi bulduk ve iyi oyunla maçı kazandık" dedi. Milli oyuncularımız ise telafisi olmayan bir maçı kazandıkları için mutlu olduklarını söyleyerek, Dünya Kupası’nı kazanacaklarını belirtti. Türkiye bugün yarı finalde, Liberya’yı 7-1 mağlup eden Özbekistan ile karşılacak. Diğer karşılaşma ise Brezilya ile Rusya arasında oynanacak. Final karşılaşması yarın.

TÜRK BAŞKAN Dünya Ampute Futbol Federasyonu’nun (WAFF) Olağan Genel Kurulu ise Topkapı Palace Oteli’nde yapıldı. Federasyonun Genel Sekreteri olan Prof. Dr. Kamil Yazıcıoğlu, 11 ülkenin 8’inin oyunu alarak WAFF Başkanı oldu. Waff Genel Kurulları 2 yılda bir yapılıyor.

Basketboldaki gibi mola hakları var

Amputasyon nedir?

Kişinin kol, bacak, ayak veya elinin tümünün veya bir kısmının olmaması durumuna amputasyon denir.

Ampute futbolu nedir?

Ampute futbol bir bacağı olmayan sporcuların kanedyen kullanarak oynadıkları bir futbol türüdür. Dünyada yaygın bir şekilde oynanmakta olup, düzenli olarak Avrupa ve Dünya Şampiyonaları organize edilmektedir.

Temel oyun kuralları

 
1 kaleci 6 oyuncu ile oynanır. 

Ampute kol ve bacakla topa temas yasak. 

Ampute bacakla koşarken yere temas yasak. 

Kanedyenle topa temas yasak. 

Oyunda ofsayt kuralı uygulanmaz. 

2x25 dakika oyun, 10 dakika devre arası. 

Bir devrede her takımın iki mola hakkı mevcut. 

Çıkan oyuncu tekrar girebilir, sayısız oyuncu değişikliği yapılabilir. 

Kaleciler kale alanı dışına çıkamazlar. 

Taç atışı ayakla yapılır.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!