Ahmet Tosun Erzincan’da doğdu, İstanbul’da büyüdü. İstanbul’da çocuk yaşta çalışmaya başladı. Sokaklardan hurda demir topladı, deniz kenarında, parklarda ve kahvelerde çekirdek sattı. 1974 yılında Berlin’e babasının yanına geldi. Türklerin az yaşadığı Steglitz’e yerleşti. Alman arkadaşlarının sayesinde Alman kültürünü tanıdı. Babasıyla annesinin çalıştığı Coca Cola’da işe girdi. Bir süre çalıştıktan sonra ticarete atıldı. 1993 yılında içecek firması kurdu. Müşterilerin şarapla ilgili sorularının içinden çıkamayınca eğitim almaya karar verdi. Alman Şarap ve Sommelier Okulu’nda 2006 yılında eğitime başladı ve başarıyla da bitirdi. Artık o bir ‘sommelier’di (Sommelier: Müşteriye seçtiği yemeğe göre şarap öneren, şarapların alımı ve muhafazasından sorumlu uzman.)Sonraki yıllarda Fransa ve ABD’de de şarap üzerine eğitimine devam etti. Şimdi Almanya, Fransa, İtalya, İsviçre ve Türkiye’de lüks restoranların şarap menülerini hazırlıyor, ünlülere şarap tanıtıyor.