Ev Yapımı Simit | Mucize Lezzetler
Mucize Lezzetler'in bugünkü bölümünde Ev Yapımı Simit var! Gülçin Çavdarcı'nın enfes tarifi ile sizlerle... (Sponsorlu İçerik)Malzemeler:700 g beyaz un300 g ılık su1 tatlı kaşığı instant maya 1 tatlı kaşığı tuzÜzeri için;Yarım su bardağı pekmez Çeyrek su bardağı su 1 tatlı kaşığı un 500 g yarı kavrulmuş susam Tarif:1 tatlı kaşığı kuru mayayı 300 ml ılık suyun içinde karıştırın. Sonra Arçelik Multi Sef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesine 700 g unu döküp ortasını çukur açarak mayalı suyu ekleyip yavaş yavaş karıştırmaya başlayın.Pürüzsüz bir hamur elde edinceye dek yoğurun. Eğer hamur çok sert olursa biraz ıslatarak yoğurmaya devam edin. Hamur kıvamına gelince yarım saat üzerini nemli bir bezle kapatarak ılık bir yerde bekletin. Kabarınca, tekrar yoğurun ve hamurdan 60-65 gramlık 12 beze koparın. Hamurları tezgahta önce uzun ince fitiller halinde açın. Parmak kalınlığında ve yaklaşık 2 karış uzunluğunda olmaları yeterlidir. Sonra iki fitili yan yana getirip spiral gibi birbirine dolayıp yuvarlayın ve birleştirme yerini iyice bastırarak kıvırın. Daha iyi yapışmaları için uçlarını elinizi ıslatıp da yapıştırabilirsiniz. Derin bir tabağa bir yarım bardak üzüm pekmezi, çeyrek bardak su ve 1 tatlı kaşığı un koyarak karıştırın. Ayrı bir tepsiye de yaklaşık 500 gram yarı kavrulmuş susam dökün. Aktarlardan yarı kavrulmuş susam veya simit susamı olarak bulabilirsiniz. Hazırladığınız simitleri önce pekmezli karışıma sonra susama bulayıp, fırına verin. Arçelik Ankastre Fırın’ı 250 derecede ısıtın. Fırının alt yüzeyine biraz su püskürtün ki simitleriniz iyice çıtır çıtır olsun. Yaklaşık 15-20 dakika sonra simitleriniz pismiş olacaktır.Afiyet olsun!