Güncelleme Tarihi:
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla hazırlanan Gezici Festival, yılın en yeni, ulusal ve uluslararası festivallerde gösterilmiş ödüllü filmlerinin yer aldığı özel yapımlarla dikkat çekiyor. Türkiye 2022 bölümünde Belmin Söylemez’in ilk uzun metraj filmi ‘Şimdiki Zaman’ın ardından 10 yıl sonra çektiği ikinci uzun metraj filmi ‘Ayna Ayna’ festival programında izleyicilerle buluşacak. Ümran Safter’in ilk uzun metraj filmi ‘Kabahat’ da festivalde gösterilecek filmler arasında yer alıyor. Selcen Ergun’un Toronto Film Festivali’nde dünya ilk gösterimini yapan filmi ‘Kar ve Ayı’, festival kapsamında sinemaseverlerle buluşacak. Özcan Alper’in yeni filmi ‘Karanlık Gece’ de festival programında yer alıyor. Emin Alper’in Cannes Film Festivali ‘Belirli Bir Bakış’ bölümünde dünya ilk gösterimini yapan filmi ‘Kurak Günler’, Gezici Festival’de izleyiciyle buluşacak. Çiğdem Sezgin’in, kendi istediği gibi kimseye hesap vermeden yaşamak isteyen bir kadını merkezine koyduğu filmi ‘Suna’, Gezici Festival seçkisinde yer alıyor. Festivalin Ankara gösterimleri Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çankaya Belediyesi’nin katkılarıyla 2–8 Aralık günlerinde Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapılacak. 27’nci Gezici Festival programında yer alan diğer filmler önümüzdeki günlerde açıklanacak.
‘Ayna Ayna’, biri baskıcı babasından kurtulup özgürleşmeye, biri geçmiş travmalarının etkileriyle baş etmeye, bir diğeri ise ekonomik zorluklara rağmen tiyatrosunu ayakta tutmaya çalışan ve bir şekilde yolları kesişen üç kadının mücadelesini konu alıyor.
‘Kabahat’ yaz tatilini geçirmek üzere babaannesinin yaşadığı muhafazakâr Anadolu köyüne giden, batıl inançlarla baş etmeye çalışan 13 yaşındaki Reyhan’ı odağına alıyor.
‘Kar ve Ayı’, mecburi hizmet nedeniyle karlarla kaplı, uzak bir kasabaya atanan hemşire Aslı’nın kendini erk ilişkilerinin, sır ortaklıklarının ve kuşkuların ortasında bulmasını konu alıyor.
‘Karanlık Gece’, yıllar önce ayrıldığı kasabaya annesiyle vedalaşmak üzere geri dönen bir adamın, geçmişiyle hesaplaşmasını, suçluluk duygusu ile savaşını anlatırken, üç maymunu oynayan kasabayı da gözler önüne seriyor.
‘Kurak Günler’, bir süredir kuraklık sorunuyla boğuşan ve su sıkıntısı çeken Yanıklar Kasabası’na yeni atanan genç savcı Emre ile belediye başkanı Selim, yerel gazeteci Murat ve kasabanın eşrafı arasında yaşanan çekişmeleri konu alıyor.
‘Suna’, yersiz yurtsuz bir kadın olan Suna’nın, yaptığı evlilik ile kendini ait hissedebileceği bir çatı ararken erkek egemen dünyayla savaşmak zorunda kalmasını anlatıyor.