Güncelleme Tarihi:
Galaksimizde yer alan sayısız yıldızın çok küçük bir kısmı NASA'nın objektifine takıldı ve Dünya'ya bu görüntü ulaştı. Kırmızılar en eski yıldızlar ve yok olmayı bekliyorlar, mavi ve diğer renktekiler ise daha genç...
Bu fotoğrafta bir karadelik görüyorsunuz. Ancak şimdi uyku halinde bulunuyor.
Uluslararası Uzay İstasyonu'nun her 90 dakikada bir üzerinizden geçtiğini biliyor muydunuz? Saatte 28 bin kilometre hızla giderken Dünya'nın gece tarafından gündüze geçeceği sırada bu fotoğraf çekildi.
Bu fotoğrafta ise hızı yavaşlamış olan bir kuyruklu yıldız görüyoruz.
Bu görüntü, NASA'nın Chandra X-ray gözlemevinden alınan verileri kullanarak yapılan bir görselleştirme. Fotoğraf Samanyolu'nun galaktik merkezini ve etkinliğini gösteriyor. Daha açık kırmızı bölgeler, aktif yıldızların yarattığı gazın ve şok dalgalarının dışarıya aktığı alanlar olup, gazlar milyonlarca derece sıcaklıkta bulunuyor.
Yengeç Bulutsusu (Crab Nebula)
Halka Bulutsusu (Ring Nebula)
Kedi Gözü Bulutsusu (Cat's Eye Nebula)
Sarmal Galaksi
Karina takımyıldızı
Kırmızı Cüce Yıldızı
Satürn fırtınası
NASA'nın kabusu: Patlak lastikler
5 seneden uzun süredir Mars üzerinde araştırmalar yürüten NASA'nın Kızıl Gezegen'deki göz bebeği Curiosity'den gelen son görüntüler NASA'yı kara kara düşündürüyor.
NASA açıklamasına göre kırmızı gezegende beklenenden iyi iş çıkaran aracın daha önce tespit edilen; ancak gittikçe büyüyen altı alüminyum tekerleğinden birinde iki ayrı yerde kırıklar ve boşluklar var.
Mars'ın engebeli arazilerinde yıllardır fotoğraf çeken ve bu görüntüleri Dünya'ya gönderen Curosity karşılaştığı zor koşullar dolayısıyla tekerleklerindeki delikler gittikçe büyüyor.
Zigzag biçimli dış kaplamada yaşanan bu parçalanma şimdilik kontrol altında olsa da ilerde nasıl bir seyir izleyeceği bilinemiyor. Bu nedenden ötürü uzmanlar hasar kontrolü gerçekleştirip yaşlanma etkilerini analiz edecek.
NASA açıklamasına göre Curiosity’nn hala uzun süre dayanma kapasitesi var ve toplam 15 km’den fazla yürüyüş gerçekleştirmiş olsa da 10 km daha gidebileceği düşünülüyor.
Bu da Curiosity'nin tekerleğinin iç cephesinden görüntüsü... Her yeri delik deşik...
5 yıldır Kızıl Gezegen'i dolan Curiosity'nin çektiği bazı görüntüler var ki kimse ne olduğunu anlayamıyor.
Mars'ta tabutun ne işi var?
Bugüne dek antik bir göl yatağından top şeklindeki kayalara dek pek çok ilginç bulguyla karşılaşan Curiosity’nin bu kez yolladığı fotoğrafta, daha öncekilerden çok farklı bir obje görülüyor.
Mars'ta tabut bulunduğu iddia edildi
Curiosity’nin çektiği aşağıdaki fotoğrafta ilk bakışta hiçbir şey göze çarpmıyor. Ancak fotoğrafın renklerini değiştirip biraz da yaklaştırınca, bugüne dek Mars’ta hiç görülmemiş bir obje dikkati çekiyor.
Mars'ta tabut bulunduğu iddia edildi
Bunun sadece bir kaya olabileceği, ancak dikdörtgen prizma şeklindeki bir kayanın da öyle kolay kolay oluşamayacağına dikkat çekiliyor. UFO Sightings Daily adlı internet sitesi ise bunun bir tabut olduğu konusunda ısrarlı.
Bu görüntü de yine Mars'tan gelen ve kimsenin yorum yapamadığı görüntülerden sadece biri...
NASA'nın kaydettiği bir diğer görüntüde ise net bir şekilde görülen cisim, büyük bir heyecana yol açtı.
Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) Mars'ta çektiği bir görüntüde zeminde büyük bir kaşık görünüyor.
Kaşık görüntüsü büyük bir heyecana yol açarken, fotoğraflar Kızıl Gezegen'de hayat olduğunu gösteren bir ipucu olarak değerlendiriliyor.
NASA, daha önce de Mars'ın kumlu zemininde kaşık bulmuştu. Kızıl Gezegen'de daha önce rastlanan objeler ise, yüzükler ve eldivenler olmuştu.
Mars'tan geçtiğimiz günlerde bir başka sıra dışı görüntü daha Dünya'ya ulaştı. Bakın fotoğraftaki okun gösterdiği şey aslında ne?
Curiosity, Mount Sharp bölgesinde ilerlediği sırada son derece ilginç bir meteor keşfetti. Ortalama bir meteordan çok daha küçük olan bu meteor, tamamen nikel ve demirden oluşuyor.
Arizona State University'de görevli olan araştırmacıların tanımladığı meteor, bir uzaylı yapısını andıran şekline rağmen sadece demirin ve nikelin karışımıyla oluşmuş, ilgi çekici bir meteor.
Meteorun, Mars'a yakın olan Asteroid Kuşağı'ndan geldiği tahmin ediliyor.
Dış kısmının sıradan meteorlardan çok daha düz ve pürüzsüz olmasının nedeni ise, atmosfere giriş yaptığı sırada sürtünmeden kaynaklanan ısı artışıyla erimiş olması.
Curiosity'nin çektiği fotoğraflardan birine yakından bakıldığında daha çok tropikal iklimde yaşamını sürdüren iguana benzeri bir cisim dikkat çekiyor.
Her ne kadar bilim adamları bunların birer kaya parçası olduğunu dile getirse de fotoğrafı görenler NASA'nın kendilerinden gerçekleri gizlediğini düşünüyor.
Görünen objenin bir timsahtan farkı yok.
Görünen objenin bir timsahtan farkı yok.
Bir insan silüeti...
Yüzler...
Kalpler...
Hep varlığı tartışılagelen bir uzaylı kafa iskeleti sanki...
Mars yüzeyinde bulunan uzay aracı Curiosity tarafından çekilen fotoğrafa dikkatli bakıldığında ortalara doğru alt taraflarda tıpkı balığı andıran bir nesne göze çarpıyor.
NASA'nın Mars'tan Dünya'ya geçtiği bir başka görüntüde ise objektife yakalanan objenin ayıyı andırdığı iddia edilmişti.
Mars yüzeyinde; gözlere, bir buruna, üst çeneye ve iyi korunmuş bir kafa tasına sahipmiş gibi duran tuhaf biçimli bir kaya dikkat çekiyor.
NASA'nın Mars'tan yayınladığı fotoğraflardaki bir detay sosyal medyada olay yaratmış, NASA'nın keşif aracı Curiosity'nin çektiği fotoğraftaki görüntü uzayda saklanan kadına benzetilmişti.
Bu da aynı objenin farklı bir açıdan görüntüsü...
Yine NASA'nın yayınladığı bu görüntü örümceğe ve yengeçe benzetildi.
6,4 milyar kilometre yol yapıp 67P kuyruklu yıldızına ulaşan uzay aracı Rosetta'nın gönderdiği görüntülerde uzayda rüzgarın varlığına işaret eden ipuçları kafaları karıştırıyor.
Mars'ta topun ne işi var?
Curiosity’nin çektiği fotoğraflar arasında düz bir kayanın yüzeyinde, mükemmel bir küre şeklindeki bir ‘top’ görülüyor. Biraz tozlu olmakla birlikte, aslında çevresindeki diğer kayalardan farklı bir rengi olduğu da görülebiliyor.