Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2016 18:08
1999 yılında tatil için gittiği Vietnam’da ejder meyvesi ile tanışan Çoban, meyvenin görünümü ve tadından etkilendi. Vietnam’da ejder meyvesi yetiştirilen seraları gezerek inceleyen Çoban, yanında tohum getirerek amatör olarak ilgilenmeye başladı. Almanya’da market işlettiği sırada müşterilerin sıkça ejder meyvesi talep edip tükettiğini gören Çoban, üretim çalışmaları yapmaya başladı. Geçen süreç içerisinde meyvenin üretim koşullarını araştıran Çoban, Mersin’in ejder meyvesinin sevdiği iklim yapısına sahip olduğu sonucuna vararak emekli olduktan sonra Mersin’de çalışmalara başladı. Ejder meyvesi dikiminden olumlu sonuçlar alır olmaz bulduğu ortakla 2.5 dönümlük sera kurup üretime geçen Çoban, şimdi sağladığı fidelerle üretimin yaygınlaşmasına destek oluyor.