Güncelleme Tarihi:
Sadece renginden bile içindeki vitaminin bolluğunu anlayabileceğiniz bir tarif olan kuşkonmaz çorbası, bu soğuk kış aylarında içinizi ısıtmak için sofralarda yer açmanızı bekliyor! İşte sıcacık kuşkonmaz çorbası tarifi…
Malzemeler:
• 1 demet kuşkonmaz
• 3 yemek kaşığı tereyağı
• 1,5 yemek kaşığı un
• 5 su bardağı et suyu
• 1 su bardağı süt
• 1/4 çay kaşığı kırmızı toz biber
• Yarım çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
• 1 çay kaşığı tuz
Kıtır ekmek için;
• 8 -10 adet ekmek dilimi
• Kekik
• Nane
• Kimyon
• Kırmızı toz biber
• Zeytinyağı
Tarif:
• Kuşkonmazların dış kabuklarını bir soyacak yardımıyla ince bir şekilde soyun kıyın.
• Tereyağını derin bir tencerede eritin. Doğradığınız kuşkonmazları, tereyağında 3-4 dakika kadar kavurun.
• Çorbaya unu ekledikten sonra kokusu çıkıp, hafif bir renk alana kadar kısık ateşte kuşkonmazlarla birlikte kavurun.
• Kavrulan una süt ve et suyunu azar azar ekleyip Arçelik In Love El Blender’ından geçirin.
• Taze çekilmiş tane karabiber, tuz ve kırmızı biberi de ilave edin.
• Kısık ateşte kıvam alana kadar yaklaşık 15 dakika boyunca pişirin.
• Arzuya göre çorbanın içerisine birkaç parça kuşkonmaz ekleyebilirsiniz.
• Afiyet olsun!
Sizler için “Bir sos bir sebzeye bu kadar mı yakışır?” dedirtecek bir tarif hazırladık. Mutfaklara nadiren konuk olabilen isimlerden de olsa, kendisi tam anlamıyla bir şifa deposu. Hollandez sos ise ince dokusuyla kuşkonmazları sarıp sarmalıyor. İşte lezzetine doyum olmayan Hollandez soslu kuşkonmaz tarifi…
Malzemeler:
• 300 gram taze kuşkonmaz
• 1 yemek kaşığı ince çekilmiş deniz tuzu
Hollandez sosu için;
• 2 adet büyük boy yumurta sarısı
• 100 gram tereyağı
• 1 yemek kaşığı limon suyu
• 1 adet buz küpü
• Yarım çay kaşığı tuz
Servisi için;
• Yarım çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Tarif:
• Kaynar suya deniz tuzu ilave edin.
• Ardından kuşkonmazların kalın kısımları altta kalacak halde dik olarak 6-8 dakika kadar haşlayın.
• Kuşkonmazları soğuk, buzlu suya alıp bekletin, besin ve renk değerlerini kaybetmemesi için şoklayın.
• Hollandez sosu hazırlamak için; derin bir tencerede suyu ısıtın.
• Yumurta sarılarını benmari usulü pişirmek için buna ihtiyacınız olacak.
• Öncelikle sade yağ elde etmek için; tereyağını küçük bir sos tenceresine alın.
• Kısık ateşte yağı yakmadan ve aşırı bir şekilde köpürmesine izin vermeden tereyağını eritin.
• Üzerine çıkan süt köpüklerini bir kaşık yardımıyla temizleyip kullanmamak üzere ayrı bir yere alın.
• Eritilmiş tereyağını süzgeçten geçirip ılık halde bekletin.
• Dikkatlice ayrılmış yumurta sarılarını, limon suyunu ve buz küpünü kaseye alın.
• Arçelik In Love Mikser yardımıyla karıştırma işlemine hızlıca başlayın ve yumurta sarılarını sürekli aynı yöne doğru karıştırın.
• Tencerede, ısısı yaklaşık 50 derece civarında olan suyun üzerine cam kaseyi oturtun ve çırpma işlemini burada da sürdürün.
• 2-3 dakika sonunda yumurta sarıları krema kıvamını aldığında kaseyi mutfak tezgahı üzerine alın.
• Ilınması için kısa bir süre beklettikten sonra elde ettiğiniz sade yağı akıtarak yumurta sarılarına ekleyin ve karıştırma işlemini ara vermeden sürdürün.
• Sos ince dokulu bir krema halini aldığında tuzunu katın ve son bir kez daha karıştırın.
• Haşlanmış ve şoklanmış olan kuşkonmazların üzerine Hollandez sos gezdirip Arçelik Kahve ve Baharat Öğütücü ile taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle bekletmeden servis edin.
Görüntüsü ile kremalı bir pirinç pilavını andırıyor olabilir. O, aslında pek çok çeşidi bulunan ve lezzetinden vazgeçilmesi zor olan bir İtalyan. Risottoyu, minaraller açısında çokça zengin olan kuşkonmaz ile buluşturup bir tabakta iki lezzet yarattık! İşte kuşkonmazlı risotto tarifi…
Malzemeler:
• 500 gr arborio pirinci
• 1 orta boy soğan
• 1.5 litre sebze suyu
• 1 su bardağı beyaz şarap
• 200 gr parmesan peyniri
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 200 gr soya fasulyesi
• 3/4 çay bardağı zeytinyağı
• 16 yeşil kuşkonmaz
• Tuz
• Toz şeker
Tarif:
• Kuşkonmazları zeytinyağının yarısı ile iyice ovun ve ızgarada kızartın.
• 8 tanesini iki cm uzunluğunda kesin.
• Diğer 8 tanesini ise 10 cm uzunluğunda kesin.
• Soya fasulyelerini tuz ve az miktarda toz şeker ile sıcak suda tatlandırın. Daha sonra 2 dakika kaynatıp süzün.
• Zeytinyağını bir tencereye alın. Ardından ince kıyılmış soğanı da ekleyip soteleyin.
• Pirinçleri ilave edip yaklaşık 5-6 dakika kadar kısık ateşte kavurun.
• Şarabı ekleyip sürekli aynı yönde karıştırın. Şarabı çektikten sonra, sebze suyunun 1/4'ünü ilave edin ve pirinçler suyu çekinceye kadar bekleyin.
• 2 cm kesilmiş kuşkonmazları ve soya fasulyelerini de ekleyin. Kalan sebze suyunu da aynı şekilde ekleyerek işlemi tekrarlayın.
• Ocağın altını kapattıktan sonra parmesan peyniri ve tereyağını da ekleyip hızlıca karıştırın.
• Risottoyu, uzun kesilmiş kuşkonmazlarla ve bebek hercai menekşelerle süsleyip servis yapın.
Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerinden biri omlettir. Yumurtanın en güzel halini alan omlet, tek başına sofralara şenlik havası katıyor. Artık alışılagelmiş omlet tariflerini bir kenara atın! Kuşkonmazın omlete verdiği aromayı denemeye ne dersiniz? İşte fırında kuşkonmazlı omlet tarifi…
Malzemeler:
• 8 adet kuşkonmaz
• 10 adet çırpılmış yumurta
• 1 su bardağı toz parmesan peyniri (arzuya göre rendelenmiş kaşar peyniri)
• 1 çay kaşığı tuz
• Yarım çay kaşığı karabiber
• 2 yemek kaşığı tereyağı
Tarif:
• Kuşkonmazların sert kısımlarını alın ve alt kısımlarını soyun.
• Bir sos tenceresinde su ve tuzu kaynatın.
• Kaynamış suya 2 parmak kalınlığında kesilmiş kuşkonmazları atın ve 4 dakika sonra içinden alıp süzdürün.
• Fırına girebilen bir tava veya dikdörtgen cam bir kabı tereyağı ile yağlayın.
• Yumurtaları Arçelik In Love Mikser ile çırpın.
• Çırpılmış yumurtaların içine toz parmesan, tuz ve karabiberi ekleyip tekrar çırpın. Ardından kalıba boşaltın.
• Kuşkonmazları çırpılmış yumurta harcınızın her yerine yayılacak şekilde serpiştirin.
• Önceden ısıtılmış 170 derece Arçelik Ankastre Fırın’da 20 dakika boyunca pişirin.
• Fırından çıkardıktan sonra kare dilimleyin ve sıcak sıcak servis edin.
Sponsorlu İçerik