Koreli şefler Cho Gang Hyoun ve Lee Ye Chan’ın hazırladığı 50 farklı Kore lezzetinin sunulduğu etkinliğin tanıtım gecesine Kore’nin Ankara Büyükelçisi Won-Ik Lee ve eşi Hwakyung Sah’ın yanı sıra İrlanda, Meksika, Japonya, Vietnam, Letonya gibi ülkelerin büyükelçileri ile davetliler katıldı. Kore Kültür Merkezi Genel Müdürü Keehoung Park, ‘Hansik’ olarak adlandırılan Kore geleneksel yemeklerinin, Kore’yi temsil eden ve aynı zamanda Kore kültürünü oluşturan bir kültür unsuru haline geldiğini belirtti. Park, Hilton Otel’de yarın akşam sona erecek olan ‘Kore Yemek Günleri’ kapsamında kimchi, bibimbab, kalbijjim, jabchae, tteokbokki gibi 50 çeşit yemeğin sunulacağını ifade etti.