ftarda besinlerin hızlı tüketilmesinin kan şekerinin yükselmesine, kişilerin yorgun hissetmesine, uyku hali ve ağırlık çökmesine sebep olduğunu işaret eden Diyetisyen Melisa Karataş, “İftar sonrası oluşan uyku hali fiziksel aktivitenin düşmesine, dolayısıyla sindirim problemlerinin artmasına neden olmaktadır. Bu problemi aşmanın en güzel yolu, iftarı hurma ile açmaktır” dedi.
Ramazan ayında gün boyu yaşanan açlık ve susuzlukla birlikte vücudun dinlendiğini; sahur ve iftardaki besin alımı ile gerekli olan enerji alımının sağlandığını belirten Medical Park Ordu Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Melisa Karataş, uyarılarda bulundu.
Ramazan ayının hem fiziksel hem de ruhsal olarak bir arınmanın gerçekleştiği kutsal bir ay olduğunu dile getiren Dyt. Melisa Karataş, iftarla başlayan yeme içme özgürlüğünde bazı önemli noktalara dikkat edilmezse orucu zorlaştıran birçok sindirim veya tansiyon gibi problemlerle karşılaşılabildiğini vurguladı. Dyt. Karataş Ramazan ayında orucu hurma ile açmanın gün içinde kaybedilen vitamin ve mineralleri yerine koymak için pratik bir çözüm olduğunu söyledi.