1 YILDA 45-50 KİLO ÜRETİYOR
Çınar, bir yılda yaklaşık 45-50 kilo kadar üretim yaptığını dile getirerek, “Daha önce bal üretimi yapıyorduk. Satışta zorlanıyorduk hem de fiyatlar düşüktü. Arı sütünde ise bir yılda 45-50 kilo kadar üretiyoruz ama bu tabii daha çok üretilebilir. Bizim eksiklerimiz var. İşi rabbimin izni ile büyüteceğiz. Türkiye’de arı sütü üretimi talebin yüzde 5’i kadardır. Ama artış var, daha düşüktü şuanda yüzde 5, yüzde 10’larda üretim var. Gerisini dışarıdan karşılıyor. Biz 50 kilo kadar üretiyoruz. Türkiye’de 10 kilonun üzerinde üreten 10-15 kişi anca var. Gerisi 2 kilo, 5 kilo civarında üretiyor. Ancak 100 kilo, 120 kilo üreten ağabeylerimiz de var. Biz de rabbimin izni ile 100 kiloları göreceğiz“ şeklinde konuştu.