Çin'de yaşayan etnik Lisu halkı, 3 cm boyundaki arıların ürettiği balları kovanlarından toplamak için yaşamlarını riske atıyor. Kilogramı yaklaşık 300 liradan alıcı bulan ve normal balden çok daha saf ve sağlıklı olduğu düşünülen balı toplamak son derece zorlu bir çalışmayı gerektiriyor. Çin'de Bal Uçurumu adı verilen ünlü falez bölgesinde bulunan kovanlardan bal toplayan Lisu halkı bunun için özel kıyafetler giyiyor ve uçurumdan aşağı iple sarkıyor. Lisu halkı olası arı saldırılarından korunmak için yanlarında çeşitli tütsüler bulunduruyor. Lisu halkı bal toplamak için çok sayıda önlem alsa da tek bir seferde 50 kadar arının saldırısına uğramaktan ve ısırılmaktan kaçamıyor. Bu şekilde bal toplamak ölüme davetiye çıkarsa da bölge halkı bunu bir tür gelenek olarak görüyor. Çin'in Yunnan bölgesinde yaşamlarını sürdüren Lisu halkı bal toplayarak geçimini sağlıyor. Her ne kadar başarılı dağcılar olarak nam salmış olsalar da Lisu halkı arasında bal toplama geleneği günden güne azalıyor. Bal her zaman farklı kovanlardan bir miktar geride bırakılarak toplanıyor ve böylece bir sonraki sezonda tekrar bal üretiminin devamı sağlanıyor. Lisu halkı son yıllarda bölgedeki kovan sayısında gözle görülür azalma olduğunu söylüyor ve bunun sebebini küresel ısınma sebebiyle arı popülasyonundaki azalmaya bağlıyor. Balı üreten Himalaya bal arısı, Avrupalı türlerine göre iki kat daha büyük. Büyüklükleri sayesinde Himalaya bal arılarının kovanlarında kilolarca ağırlığında bal bulunuyor.