Yılbaşı Keki | Mucize Lezzetler
Mucize Lezzetler'in bugünkü bölümünde Yılbaşı Keki var! Gülçin Çavdarcı'nın enfes tarifi ile sizlerle... (Sponsorlu İçerik)Malzemeler:4 adet yumurta1 su bardağı şeker100 g oda sıcaklığında tereyağı1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı süt1 paket kabartma tozu1 paket vanilya3,5 su bardağı un2 yemek kaşığı kakao1 çay kaşığı toz zencefil1 çay kaşığı tarçın1 çay bardağı pekmez4 yemek kaşığı kuru üzüm50 g kuru kayısı50 g kuru erikÜzeri için:Pudra şekeriNarTarif: Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesi içerisine eritilmiş tereyağı ve toz şekeri alıp iyice çırpın.Ardından yumurtaları tek tek içerisine kırıp çırpmaya devam edin.Üzerine sıvı yağ ve sütü de ekleyerek güzelce çırpın.Bu karışıma kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin.Ardından azar azar unu ilave ederek karıştırın.Tüm baharatları ve kakaoyu da ekleyerek karıştırın.Son olarak kuru üzümü ve küp küp doğranmış diğer meyveleri de ekleyerek spatula yardımıyla karıştırın.Yuvarlak, yağlanmış fırın kabının içerine harcı aktarın ve önceden ısıtılmış 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da 30-35 dakika kadar pişirin.Sos için pudra şekerini derin bir kabın içerisine alın.Azar azar sütü ve vanilya özütünü ilave ederek Arçelik Eternity Rose Gold Mikser ile çırpın.Bu şekilde 5 dakika kadar çırpın.Keki çıkarıp oda sıcaklığına getirin ve ardından üzerine hazırladığınız sosu gezdirin.Ardından etrafına biberiye yerleştirin ve nar taneleriyle süsleyin.Afiyet olsun!