Pancarlı Dip Sos
Göz alan rengiyle iştah kabartan pancarları dip sos haline getirdik! Hem rengi hem de tadı ile sizi mest edecek. İşte pratik pancarlı dip sos tarifi…
Malzemeler:
• 4 adet orta boy kırmızı pancar
• 1 su bardağı haşlanmış nohut
• 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
• 1 yemek kaşığı tahin
• 2 diş sarımsak
• 4 yemek kaşığı zeytinyağı
• Yarım çay kaşığı tuz
• 1/4 çay kaşığı kimyon
Tarif:
• Derin bir tencerede bol miktarda su kaynatın.
• Kök bitki olan pancarların üzerindeki topraklı kısımları iyice yıkayın.
• Ardından kaynar suda haşlanmaya bırakın.
• Haşlanan pancarları soğuması için soğuk su dolu bir kaba çıkartın.
• Elinizle ovalayarak kabuklarını kolayca çıkartın.
• Haşlanan pancarları rendenin ince kısmıyla rendeleyin.
• Diriliği gidene kadar haşladığınız nohutların kabuklarını soyun.
• Haşlanmış nohut ve pancar, sarımsak, zeytinyağı, tahin, toz kimyon, tuz ve yoğurdu Arçelik In Love Doğrayıcı’ya alın.
• Tüm malzemeyi pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin.
• Afiyet olsun!