Güncelleme Tarihi:
1980 askeri darbesinden sonra yaşananları dram yüklü bir hikaye ile ekrana getiren Dilek Taşı dizisinin oyuncu kadrosuna usta aktör Turgay Tanülkü katıldı. Dizinin 20 Aralık Çarşamba akşamı yeni bölümünde seyirci karşısına çıkacak olan usta oyuncu eski bir kabadayı olan Aziz Baran karakterini canlandıracak.
Turgay Tanülkü, 18 Temmuz 1953 tarihinde Uşak'ta dünya geldi. 1976'da Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Yüksek Bölümünden mezun olan Tanülkü, aynı yıl Ankara Devlet Tiyatrosu'nda göreve başladı. Turgay Tanülkü; Türkiye'de 8 bölge cezaevinde tiyatro grupları kurdu ve çalışmalarına devam ediyor.
Usta oyuncu, 1987-89 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Sahne ve Görüntü Sanatları Tiyatro Anasanat Dalı Oyunculuk Bölümünde rol ve sahne dersleri verdi. Sanatçı 1984'te Konya'da Uluslararası Reji Ödülü aldı. 1988-89 döneminde, Ankara Yarı Açık Cezaevi Oyuncuları'nın oynadığı Yasalar ve İnsanlar, Misafir adlı oyunlarla, reji dalında ödül aldı. Meslek hayatı boyunca birçok sinema, televizyon ve seslendirme çalışması da yaptı. Hâlen Devlet Tiyatroları sanatçı kadrosunda yer alan Tanülkü, Kurtlar Vadisi dizisinde canlandırdığı Şahin Ağa karakteri ile hafızalara kazındı. 2015-2021 yılları arasında ATV'de yayımlanan Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde yine Şahin Ağa adlı karakteri canlandırdı.