RAMAZAN’DA SIVI TÜKETİMİNİN ÖNEMİ
Ramazan, insan vücudunu zorlayan bir süreçtir. Bu dönemde karbondioksit alımından ziyade protein ağırlıklı beslenmek gerekiyor. Bu, gıdaların yanı sıra çeşitli içeceklerle de desteklenmelidir. Gazlı içecekler yerine meyve suyu ve maden suyu tercih edilmelidir.
Sahurda ise çay ve kahve yerine süt, yoğurt, çorba, ayran tercih edilmelidir. Kefir, komposto gibi sıvılarla da takviye edebilirsiniz. Özellikle bir bardak içeceğiniz süt, sizi 5 saat tok tutar. İçeriği sayesinde mineral ve vitamin deposudur.
İftarda fazla yemek yemek su içmeyi zorlaştırmaktadır. Bu nedenle insanların çoğu sahurda fazla su içmektedirler. Bu durum sağlık açısından uygun olmayan bir durum olarak belirtilmektedir.
İnsanların sahura kadar tüketmeleri gereken suyu ara ara tüketerek vücutlarının susuz kalmasına engel olmaları gerekmektedir. Sahura kadar vücut için gerekli su alımı yapıldıysa sahurda 1 ya da 2 su bardağı su içmek yeterli olmaktadır.