Güçlü bir antioksidan olan havucun bir de çorbasını denemeye ne dersiniz? Genelde çorbalarda tatlı aromalar pek tercih edilmez fakat havuç çorbası bu dayatmanın önüne geçerek kaselerin gözdesi olmayı başarıyor! Bir de baharatlarla buluşunca tadına doyum olmuyor.
Malzemeler:
• 3 adet orta boy havuç
• 1 adet büyük boy soğan
• Yarım su bardağı pirinç
• 5 büyük su bardağı sıcak tavuk suyu
• 1 yemek kaşığı sıvı yağ
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 top yenibahar
• 1 top ardıç tohumu
• 1 diş sarımsak
• 1 top karabiber
• 1 tatlı kaşığı tuz
Tarif:
• Soğanları çok iri olmayacak şekilde
Arçelik In Love Doğrayıcı
ile doğrayın.
• Bir tencerede sıvıyağı kızdırın.
• Sıvı yağı kızdırdığınız tencereye soğanları ekleyin ve ardından sotelemeye başlayın.
• 1-2 dakika sonra tereyağını da ekleyin.
• Hemen ardından çok iri olmayacak şekilde havuçları gelişi güzel
Arçelik In Love Doğrayıcı
ile doğrayın ve ekleyin.
• 1 dakika daha soteledikten sonra pirinci de ekleyin ve sıcak tavuk suyunu ekleyin.
• Tavuk suyunu ekledikten sonra minik bir tülbentin içine hafif ezilmiş 1 diş sarımsağı, kırılmış top karabiberi, kırılmış top yenibaharı ve kırılmış top ardıçı koyup, bir iple bağlayıp çorbanın içine atın.
• Su kaynamaya başlayınca altını kısın ve tıkırdamaya alın.
• Havuçlar iyice yumuşayıp, pirinçler pişinceye dek tıkırdamada pişmeye devam etsin.
• Her şey iyice piştikten sonra, baharat kesesini çıkartın.
•
Arçelik In Love Blender
yardımıyla çorbayı pürüzsüz hale getirin.
• Son olarak tuzunu da ekleyip, çorbanızı afiyetle yiyin!