Güncelleme Tarihi:
AUZEF sınav tarihleri için öğrencilerin araştırmaları devam ediyor. Açık veya uzaktan lisans ve ön lisans programlarında eğitim alan öğrenciler, telafi sınav takvimine ulaşmak istiyor. Sınav hazırlıklarına başlayan adaylar sınav merkezi tercihlerini 10 Ocak tarihine kadar tamamlamıştı. Sınav giriş belgelerinin açıklanması ile birlikte adayların sınava katılacakları, okul, salon ve sıra numarası gibi bilgiler belli olacak. Ancak sınav giriş belgeleri henüz açıklanmadı. Telafi sınavlarına FF, DD ve DC harf notu olan öğrenciler katılabilir. Peki AUZEF sınavları ne zaman, hangi gün yapılacak? İşte, sınav tarihleri…
Lisans ve ön lisans eğitimlerini uzaktan tamamlayan öğrenciler için AUZEF telafi sınavları 04 Şubat - 05 Şubat 2023 tarihlerinde yapılacak.
AUZEF Yarıyıl Sonu sınavı yerleri AKSİS üzerinden erişime açılacak. Ancak sınav yerleri henüz ilan edilmedi. Sınav giriş belgelerinin sınavdan 10-15 gün önce erişime açılması bekleniyor.
AUZEF’in yayınladığı 2022-2023 akademik takvimine göre ara dönem vize sınavları 29-30 Nisan 2023 tarihinde, yarıyıl sonu bitirme sınavları ise 10-11 Haziran 2023 tarihinde düzenlenecek. Başarısız öğrenciler için bahar dönemi telafi sınavları ise 22-23 Temmuz 2023 tarihinde yapılacak.
Bütünleme sınavları koşulları yerine getirmesine rağmen bitirme sınavına giremeyen veya girdiği halde başarısız (FF) ya da koşullu başarılı (DD) ve (DC) harf notu alan öğrenciler için bitirme sınavından sonra yapılır.
-Bütünleme sınavları merkezi sistemle gözetimli olarak yüz yüze ve bütün sınav merkezlerinde eş zamanlı yapılır.
-Öğrenciler “Sınav Merkezi Tercihi” dönemindeki tercihlerine göre sınav yerlerine yerleştirilmektedir. Öğrenciler sınavlarına Sınav Giriş Belgesinde belirtilen bina ve salonda, kendi sınav sırasında girmek zorundadır.
- Sınavlar cumartesi sabah ve öğle, pazar sabah ve öğle olmak üzere toplamda 3 veya 4 oturumda gerçekleştirilir. Sınav oturumu başlangıç saatleri sınav giriş belgesinde yer almaktadır.
-Hangi dersin hangi oturumda olacağı, ilgili bölümün dönem dersleri dikkate alınarak belirlenir. Öğrencilerin hangi oturumlarda sınava gireceği Sınav Giriş Belgesi’nde ilan edilir.
-Öğrenciler sınav binası ve salonuna Sınav Giriş Belgesi ve Sınav Giriş Belgesinde belirtilen resmi kimlik belgeleriyle alınmaktadır. Sınav binalarına Sınav Giriş Belgesinde belirtilen kimlikler dışında herhangi bir belge ile girilemez.
-Sınavlarda aksi belirtilmediği sürece her ders için 20 soru sorulmakta ve soruların çözümü için 30 dakika süre verilmektedir. Sınav süresi her oturum için (ders sayısı X 30 dk.) olarak belirlenir ve Sınav Giriş Belgesinde belirtilir.
-Bütünleme sınavlarında öğrenciler bir dersin tüm ders içeriklerinden sorumludur.