Nohut ve kuru fasulyeyi kaynattıktan sonra kabuklarını çıkarın.
Buğday yumuşayınca nohutu ve kuru fasulyeyi ekleyip, hepsini pişireceğiniz büyüklükte bir tencereye alın.
8-10 bardak kaynamış suyu, yaklaşık 3-4 parmak üstünü geçecek kadar buğdayın üstüne ekleyin ve kısık ateşte 30-45 dakika arası pişirin.
Yıkanmış ve haşlanmış kuru meyvelerin suyunu süzüp keserek aşurenin içine atın.
Şekeri eklemeden önce tadına bakıp istediğiniz miktarda ekleyin. Tercihen 2,5 su bardağı toz şekeri karıştırarak iyice yedirin.
Şeker tamamen eriyince ve aşurenin kıvamı koyulaşınca ateşten alın. Aşureyi ılıyınca kaselere paylaştırın.
Soğuduktan sonra üzerine tarçın ve diğer malzemelerle süsleyin.