ÇÖZÜM: Seçtiğiniz karbonhidrat kaynaklarının ise bulgur, kuru baklagiller, basmati pirinç, esmer pirinç, esmer ekmek gibi daha düşük glisemik indeksli gruptan olması bu açıdan faydalıdır. Bununla birlikte, baş ağrısı konusunda hassas olan veya oruçla birlikte migreni tetiklenebilen kişiler bazı gıdaların tüketimini azaltmalı veya onlardan kaçınmalıdır. Olgunlaşmış peynirler, kalamar-karides gibi deniz ürünleri, sakatatlar, salam-sosis-pastırma gibi işlenmiş etler, mayalı yiyecekler, çikolata ve kakao, turunçgiller, marine-salamura-fermente edilmiş besinler, soya ürünleri, konserve besinler, aşırı tuzlu veya MSG içeren gıdalar (hazır çorba, et-tavuk suyu tabletleri vb.) ve kafeinli içecekler bunlardan bazılarıdır.