Kentte 7 yıldır kelle ustası olarak görev yapan Davut Şahapoğlu (30), kellenin Sivas’ta kahvaltıların baş tacı olduğunu söyledi. Şahapoğlu, "Kelle, asırlık bir lezzet olarak Sivas’ta önde gelen bir yemektir. Başka şehirlerde peynir, zeytin nasıl kahvaltıların baş tacı ise Sivas’ta da kelledir. Kelleler, tavalarda, odun ateşinin közünde,16 saat kapalı fırında, hiç hava almayacak şekilde bekletiliyor. Kelle,tam pişmesi için fırında 15-16 saati görmek zorundadır. Hafta içi,225 ile 250 arasında hafta sonu ise 350-400 arası kelle satılıyor. Yaz aylarında, özellikle gurbetçiler geldiğinde talep, haddinden fazla oluyor. Çoğu zaman satışlarımız, 450-500 kelleyi buluyor" diye konuştu.