Sonbaharda diyet yaparken bazı konulara dikkat etmek gerekiyor. Sağlıksız bir şekilde verilen kilolar bu dönemde cilt kuruluğundan enfeksiyon riskine, unutkanlıktan depresyona varan sonuçlar doğurabiliyor. Sonbahar mevsiminde sağlıklı kilo vermek için bu tüyoları dikkate alın. İşte 10 adımda sonbahar diyeti… Akşam yemeklerini belirli bir saat diliminde yemek kilo kontrolünde önemli rol oynuyor. Akşamları en geç 7'ye kadar yemeğinizi yediğinizde hem sindirim güçlüğü yaşamaz hem de kilo alımının önüne geçebilirsiniz. Mevsimine göre sebze tüketmek hem sebzelerden aldığınız vitaminlerin sağlıklı olmasını sağlar hem de sebzelerin tadına varmanızı kolaylaştırır. Mantar, pazı, ıspanak ve pırasa gibi sebzelerle harika yemekler hazırlayabilirsiniz. Ihlamur, rezene, kuşburnu, yeşil çay, adaçayı ve beyaz çay sonbaharda hem içinizi ısıtır hem de antioksidan etkileri ile sizi serbest radikallere karşı korur. Yeşil çay yağ yakıcı etkisi ile kilo vermede etkilidir. Sonbaharda ayran ve doğal maden suyu gibi içeceklere sofranızda yer açın. Bu tip içecekler alkali yapısı nedeniyle asidik etkiyi yok eder. Sabah kalkınca sıcak suya birkaç damla limon sıkarak içmek metabolik hızı artırır ve yağ yakmak için birebirdir. Bu yöntemi her sabah uygulayarak metabolizmanızı canlandırabilirsiniz. Protein ve omega 3 kaynağı olan balık, sonbahar mevsiminin gözde besinlerinden. Lüfer, palamut, barbunya ve çipura sonbahar mevsiminde tüketilebilecek balıklardan sadece birkaçı. Labne peyniri ile hazırlanmış diyet kraker dilimleri, hindi füme ve domates ile lezzetlendirilmiş olan kepekli tost gibi seçenekler ara öğünlerde sizi zinde tutmasının yanında sağlıklı seçenekler olarak da öne çıkıyor. Kırmızıbiber, tarçın ve kekik gibi baharatları yemeklerinizde kullanarak bu baharatların yağ yakıcı özelliklerinden yararlanabilirsiniz. Kırmızıbiber metabolizma hızını artırırken tarçın da iştahınızı azaltarak yağ yakımına yardımcı olur. Kalsiyum kaynağı olan süt ve yoğurt hem bağışıklık sistemini güçlendirir hem de yağ yakımı için metabolizmaya destek olur. Yoğurt özellikle bel bölgesindeki yağları yakmada etkili bir besin. Yemeklerden 15 dakika önce su içmek mideyi şişirerek daha az yemek yemenizi sağlar. Günde en az 2,5 litre su içmeyi de ihmal etmeyin.