Galatasaray'dan 3 şampiyonluk

Güncelleme Tarihi:

Galatasaraydan 3 şampiyonluk
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2012 12:27

Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu (IWBF) tarafından düzenlenen ve İstanbul'da yarın başlayacak Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Finalleri'nde (IWBF Champions Cup) Türkiye'yi temsil edecek Galatasaray'ın, uluslararası alanda büyük başarıları bulunuyor.

Sinan Erdem ve Ahmet Cömert Spor Salonlarında 3 gün sürecek organizasyona son şampiyon takım olarak doğrudan katılacak olan Galatasaray, Almanya'dan RSV Lahn Dill ve RSC Rollis Zwickau, İspanya'dan CD Fundosa Grupo, İtalya'dan Lottomatica Elecom Roma ve SSD Santa Lucia, Fransa'dan Toulouse IC ve İngiltere'den Capital Aces WBC takımlarının yer alacağı finallerde kupayı 4. kez kazanmaya çalışacak.
Organizasyonda A Grubu'nda RSC Rollis Zwickau, Lottomatica Elecom Sport Roma ve Capital Aces WBC takımlarına karşı mücadele verecek olan sarı-kırmızılı takım, şampiyonluğun en önemli adaylarından biri olarak görülüyor.

-Türkiye Süper Ligi'nde üstü üste 5 şampiyonluk-

Kurulduğu ilk sezonda (2005-2006) Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'ne yükselen Galatasaray, arka arkaya kazandığı başarılarla hem Türkiye'de, hem de uluslararası alanda sesini duyurdu.
Sarı-kırmızılı takım, Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nde mücadele etmeye başladığı 2006-2007 sezonundan itibaren, 2007-2008, 2008-2009, 2009-2010 ve 2010-2011 sezonlarında mutlu sona ulaşarak üst üste 5 kez şampiyon oldu.
“Engelsiz Aslanlar”, bu sezon da Süper Lig'de normal sezonu namağlup lider olarak tamamladı.

-Uluslararası başarılar-

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, uluslararası arenada 7 kupa kazandı.
Sarı-kırmızılı takım, daha önce 3'er kez Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve Kıtalararası Kupa'yı (Kitakyushu Cup) kazandı.
2007-2008 ve 2008-2009 sezonlarında üst üste iki kez Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve Kıtalararası Kupa'da şampiyon olan “Engelsiz Aslanlar”, 2010-2011 sezonunda da bu iki kupayı tekrar müzesine getirdi.
Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, 2007'de de İtalya'da düzenlenen Chieti Turnuvası'nda şampiyon oldu.

-Takım kadrosu-

Başantrenör Sedat İncesu yönetimindeki Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nın kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:
Tristan Knowles, Mateusz Filipski, Piotr Luszynski, Ali Asker Turan, Seyran Orman Kurt, Matt Scott, İsmail Ar, Fikri Gündoğdu, Umut Ünar, Ferit Gümüş, Murat Yazıcı, Özgür Gürbulak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!