Galatasaray 3-1 Bursaspor / MAÇIN ÖZETİ

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray 3-1 Bursaspor / MAÇIN ÖZETİ
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2016 11:39

Spor Toto Süper Lig'in 12 hafta mücadelesinde Galatasaray, evinde Bursaspor'u 3-1 mağlup etti. Türk Telekom Arena'da oynanan maçta Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri, 31. dakikada Yasin Öztekin, 55. dakikada Sneijder ve 90+1'de Eren Derdiyok kaydetti. Bursaspor'un tek sayısı ise 14. dakikada Kubilay'dan geldi. Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 23'e yükseltirken Bursaspor 21 puanda kaldı.

Haberin Devamı

Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Barış Şimşek, Mehmet Metin, Samet Çavuş
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Serdar Aziz, Hakan Balta, Linnes, De Jong, Selçuk İnan, Yasin Öztekin, Sneijder (Dk. 90+3 Hamit Altıntop), Bruma (Dk. 82 Sinan Gümüş), Podolski (Dk. 87 Eren Derdiyok)
Bursaspor: Harun Tekin, Erdem Özgenç, Sivok, İsmail Konuk, Aziz Eraltay, Merter Yüce, Faty (Dk. 68 Emre Taşdemir), Batalla, John (Dk. 73 Necid), Kubilay Kanatsızkuş (Dk. 64 Jorquera), Deniz Yılmaz
Goller: Dk. 14 Kubilay Kanatsızkuş (Bursaspor), Dk. 31 Yasin Öztekin, Dk. 55 Sneijder, Dk. 90+2 Eren Derdiyok (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 60 Serdar Aziz (Galatasaray), Dk. 89 Necid (Bursaspor)

Galatasaray 3-1 Bursaspor / MAÇIN ÖZETİ
MAÇIN GOL POZİSYONLARI:
14. dakikada Batalla'nın ara pasıyla savunmanın arkasında topla buluşan Kubilay Kanatsızkuş, penaltı noktası üzerinde yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Muslera'nın üstünden filelere gönderdi: 0-1. 
31. dakikada sarı kırmızılı takımın sol kanattan gelişen atağında, Bursaspor ceza sahasında Yasin Öztekin, Sneijder ve Podolski arasındaki paslaşmada son olarak sol çaprazda kaleci ile karşı karşıya kalan Yasin, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara yolladı: 1-1. 
55. dakikada ceza yayı gerisinde serbest vuruş kullanan Sneijder, sağ ayağıyla yaptığı güzel vuruşla topu kaleci Harun Tekin'in solundan ağlara yolladı: 2-1. 
90+2. dakikada Galatasaray skoru 3-1 yaptı. Yasin Öztekin'in savunmadan attığı uzun topla sağ kanattan hızla ilerleyen Sinan Gümüş, ceza yayına doğru koşan Eren Derdiyok'a pasını verdi. Kaleci ile karşı karşıya kalan Eren, bekletmeden yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu.

Haberin Devamı

Galatasaray 3-1 Bursaspor / MAÇIN ÖZETİ

MAÇTAN NOTLAR:

SELÇUK İNAN, FORMASINA KAVUŞTU
Fenerbahçe derbisinde teknik direktör Riekerink'ten kesik yiyen Selçuk İnan, Bursaspor müsabakasında formasına yeniden kavuştu. Derbi maçta yedek soyunan ve mücadelenin son bölümünde oyuna alınmaması nedeniyle yardımcı antrenör Ayhan Akman ile sert bir tartışma yaşayan Selçuk, sarı-kırmızılı ekipte krize neden olurken olayın tatlıya bağlanması sonrası tekrar sahadaki yerini aldı. 

Haberin Devamı

EREN DERDİYOK İLK KEZ YEDEK
Galatasaray'ın son haftalardaki formsuz ismi Eren Derdiyok, Bursaspor önünde yedek kaldı. Bursaspor'a karşı forvette Podolski'yi oynatan Hollandalı çalıştırıcı, geride kalan 11 maçta da başlangıç kadrosunda yer verdiği Eren'e yedekler arasında şans tanıdı. Sezona iyi bir başlangıç yaparak ilk 5 haftada rakip ağları 5 kez havalandıran Eren, son 6 maçta ise skor üretememişti.

Galatasaray 3-1 Bursaspor / MAÇIN ÖZETİ
TOLGA CİĞERCİ KADRODA YOK
Sarı-kırmızılı ekibin değişmez isimlerinden olan Tolga Ciğerci, Bursaspor karşısında kadroya alınmadı. Sarı kart cezalısı olduğu Medipol Başakşehir müsabakasının dışında Galatasaray'ın bu sezon ligde çıktığı 11 maçın 10'unda görev yapan Tolga, Bursaspor önünde ilk 18'de dahi yer almadı. 

Haberin Devamı

SNEIJDER'İN GOL HASRETİ SONA ERDİ
Bursaspor karşısında Galatasaray'ı 2-1 öne geçiren golü atan Sneijder, skor üretmedeki şanssızlığını kırdı. Ligdeki son golünü, geride kalan sezonun 19. haftasında, 23 Ocak 2016 tarihinde Osmanlıspor'a karşı deplasmanda oynanan maçta atan Hollandalı futbolcu, aradan geçen 307 günün ardından yeniden rakip fileleri havalandırmayı başardı.Sneijder, resmi maçlarda ise son golünü, geride kalan sezon Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Akhisar Belediyespor'a karşı deplasmanda kaydetmişti. Yıldız oyuncu, 10 Şubat 2016 tarihindeki bu müsabakanın ardından 289 gün sonra yeniden bir resmi maçta gole ulaştı.

LINNES BU KEZ SOL BEKTE
Galatasaray'ın Norveçli savunma oyuncusu Martin Linnes, uzun bir aradan sonra Bursaspor karşılaşmasında şans bulurken, bu kez sol bekte görev aldı.
Sezonun ilk maçında Kardemir Karabükspor'a karşı ilk 11'de yer alan ve sergilediği kötü performansın ardından henüz 39. dakikada kenara gelen Linnes, ardından ligde oynanan 10 karşılaşmada da sahaya çıkamazken, teknik direktör Riekerink, Carole'ün sarı kart cezalısı durumuna düşmesi sonrası Norveçli oyuncuyu sol bekte görevlendirdi.

Haberin Devamı

EREN DERDİYOK 6 MAÇ SONRA GOLLE BULUŞTU
Galatasaraylı Eren Derdiyok, 6 maçtır süren gol atamama serisini Bursaspor ağlarını havalandırarak bitirdi. Müsabakaya yedekler arasında başlayan Eren, 87. dakikada Podolski'nin yerine oyuna dahil olurken, 90+2. dakikada skoru 3-1'e getiren golü kaydederek, şanssızlığını kırdı. Eren, sarı-kırmızılı formayla ligde 6 gole ulaştı.      

BURSASPOR'UN SERİLERİ SON BULDU
Bursaspor, Galatasaray yenilgisiyle 5 maçtır devam eden gol yememe ve yenilmeme serisini sonlandırdı. Ligin 6. haftasında Gaziantepspor'a 3-2 yenilen yeşil-beyazlı ekip, ardından Osmanlıspor (0-0), Aytemiz Alanyaspor (2-0), Atiker Konyaspor (2-0), Kardemir Karabükspor (0-0) ve Akhisar Belediyespor (0-0) müsabakalarında hem kalesini gole kapamış hem de mağlup olmamıştı.    

 

Haberin Devamı

BURSASPORLU HARUN 492 GÜN SONRA GOL YEDİ
Bursaspor kalecisi Harun Tekin ise 492 dakika sonra kalesinde gol gördü. Kalesinde en son, 6. haftadaki Gaziantepspor maçının 79. dakikasında golü engelleyemeyen Harun, Galatasaray karşısında 31. dakikada Yasin Öztekin'in skoru 1-1 yapmasıyla serisini sonlandırdı.                     

MAÇTA 15 BİN 292 SEYİRCİ
Galatasaray-Bursaspor müsabakasına futbolseverlerin ilgisi düşük olurken, bu durum biletli izleyici rakamına da yansıdı. Türk Telekom Arena'da karşılaşmayı 15 bin 292 biletli izleyicinin takip ettiği duyuruldu.      

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!