Galatasaray 1-0 Manchester United

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray 1-0 Manchester United
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2012 16:46

Şampiyonlar Ligi H Grubu'ndaki temsilcimiz Galatasaray, sahasında İngiliz devi Manchester United'ı dün akşam Burak Yılmaz'ın golüyle 1-0 mağlup etti ve gruptan çıkmak adına büyük bir adım attı. Sarı kırmızılılar Şampiyonlar Ligi'ne katılamasa bile grubu üçüncü tamamlayıp yoluna Avrupa Ligi'nde devam etmeyi garantiledi. Galatasaray öte yandan Manchester United ile oynadığı 6. maçını kazanarak İngiliz ekibine karşı ilk kez galip gelmiş oldu. Maçın tek golünü atan Burak Yılmaz, 5 gole ulaştı ve Şampiyonlar Ligi gol krallığında Ronaldo, Messi ve Alan ile zirveyi paylaştı.

Haberin Devamı

Sarı kırmızılıların golünü 54. dakikada Burak Yılmaz kaydederken Manchester United'ın ilk yarıda bir topu direkten dönmüştü. Galatasaray'da Hamit Altıntop'un 78. dakikadaki füzesi de üst direğe takıldı.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında iki takım da yakaladıkları pozisyonları gole çeviremeyince mücadele 1-0 Galatasaray'ın üstünlüğü ile sona erdi. Öte yandan temsilcimizin golcü oyuncusu Burak Yılmaz, Devler Ligi'ndeki gol sayısını 5'e yükseltti.

MAÇTAN KARELER / Semih Bahadır, Adem Kabayel ve Emre Oktay'ın objektifinden...

Gruptaki bir diğer karşılaşmada ise CFR Cluj  sahasında Braga'yı 3-1 mağlup etti.

Galatasaray bu galibiyetle puanını 7 yaparken grupta ikinci sıradaki yerini korudu. Sarı kırmızılılar gruptaki son maçını hiçbir iddiası kalmayan Sporting Braga ile 5 Aralık tarihinde deplasmanda yapacak.

TERİM'DEN MAÇ SONU ÖZEL TEŞEKKÜR

GALATASARAY GRUPTAN NASIL ÇIKAR?

FERGUSON: G.SARAY'IN ŞANSI ÇOK YÜKSEK

ALİ DÜRÜST: NE GEREKİYORSA YAPTIK

Stat
: Türk Telekom Arena
Hakemler: Carlos Velasco Carballo, Roberto Alonso, Juan Carlos Yuste Jimenez (İspanya)
Galatasaray: Muslera, Eboue, Semih Kaya, Dany, Riera, Hamit Altıntop, Selçuk İnan, Melo, Amrabat (Dk. 81 Emre Çolak), Elmander (Dk. 63 Engin Baytar), Burak Yılmaz (Dk. 90 1 Umut Bulut)
Manchester United: Lindegaard, Rafael, Jones, Carrick, Büttner, Anderson (Dk. 74 Young), Fletcher, Cleverley, Powell (Dk. 74 Macheda), Welbeck (Dk. 85 King), Hernandez
Gol: Dk. 54 Burak Yılmaz (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 8 Semih Kaya, Dk. 77 Burak Yılmaz (Galatasaray), Dk. 20 Rafael (Manchester United)

ALBAYRAK'TAN ZAFER FOTOĞRAFI

PUAN DURUMU

Galatasaray 1-0 Manchester United


Galatasaray gruptan nasıl çıkar?

Haberin Devamı

Galatasaray, 5 Aralık'ta deplasmanda oynayacağı Sporting Braga karşılaşmasını kazandığı takdirde Şampiyonlar Ligi'nde yoluna devam edecek ve Cluj'un deplasmanda Manchester United ile yapacağı maçın bir önemi kalmayacak.

Sarı kırmızılı ekip eğer Braga ile deplasmanda berabere kalırsa Galatasaray'ın tur atlaması için CFR Cluj'un Manchester United deplasmanından galip dönmemesi gerekecek.

Haberin Devamı

Bir başka felaket senaryosunda ise Galatasaray, Sporting Braga deplasmanında yenilirse ve CFR Cluj da Manchester United'dan puan alırsa bir üst tura atlayan taraf Rumen takımı olacak.

UEFA Avrupa Ligi cepte

Galatasaray, Manchester United karşısında elde ettiği galibiyetle, UEFA Avrupa Ligi'ne kalmayı da garantiledi.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grubunu ikinci sırada bitirip son 16 takım arasına kalma şansını, deplasmanda Braga ile yapacağı maça taşıyan “Cim Bom”, Braga'nın deplasmanda CFR Cluj'e yenilerek 3 puanda kalmasıyla, en kötü ihtimalle yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edebilme biletini cebine koydu.

Burak Yılmaz tutulmuyor

Manchester United karşısında Galatasaray'ı 1-0 öne geçiren golü atan Burak Yılmaz, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde üst üste çıktığı 3. maçta da skor üretmeyi başardı.

CFR Cluj'le İstanbul'da yapılan maçta sarı-kırmızılı ekibin tek golünü atan Burak, Rumen ekibiyle deplasmanda yapılan maçta ise 3 gol kaydederek “hat-trick” yapmayı başarmıştı.

Burak, Manchester United maçındaki golüyle Galatasaray adına “Devler Ligi”nde attığı gol sayısını 5'e yükseltti.

Manchester United'ı ilk kez yendi

Galatasaray, tarihinde 6. kez karşı karşıya geldiği Manchester United'ı ilk kez yenmeyi başardı.

“Kırmızı Şeytanlar” ile ilk kez 1993-1994 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi 2. turunda karşılaşan sarı-kırmızılılar, deplasmanda 3-3, İstanbul'da ise 0-0 biten maçların ardından rakibini “Devler Ligi”nin dışına itti.

Galatasaray, 1994-1995 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi grubunda tekrar eşleştiği rakibine karşı, İstanbul'da 0-0 berabere kalıp, deplasmanda 4-0 yenildi. Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi (H) Grubu'ndaki ilk maçını da deplasmanda İngiliz ekibine karşı oynayan “Cim Bom”, bu mücadeleyi 1-0 yitirdi.

Öte yandan, daha önce Türk ekipleriyle 13 karşılaşma oynayan Manchester United'ı, Fenerbahçe 2, Beşiktaş ise 1 kez yenmeyi başardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!