Galatasaray 0-0 Mersin Ä°Y

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray 0-0 Mersin Ä°Y
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2011 00:00

Lider Fenerbahçe'nin puansız kapattığı haftada, Galatasaray Türk Telekom Arena'da Mersin İdmanyurdu'yla 0-0 berabere kalarak önemli bir şansı elinin tersiyle itti. Sarı-kırmızılıların tecrübeli oyuncusu Ayhan Akman ise 400. maçına çıkarak farklı bir heyecan yaşadı.

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig'in 10. hafta mücadelesinde Galatasaray evinde Mersin İdmanyurdu'nu ağırladı. Temponun bir an olsun hiç düşmediği nefesleri kesen maçta gol sesi çıkmadı.

Sarı-kırmızılılar bu sonuçla birlikte puanını 18'e getirmeyi başardı. Lider Fenerbahçe'nin puan alamadığı haftada önemli bir şansı değerlendiremeyen Aslan, zirvenin 3 puan gerisinde kaldı. Akdeniz temsilcisi 14 puanla 9. sıraya yerleşti.

KARŞILAŞMADAN FOTOĞRAFLAR - Adem Kabayel ve Semih Bahadır'ın objektifinden

PENALTI KAÇTI

Mücadelede dakikalar 45'i gösterdiğinde Andre Moritz Muslera'yla karşı karşıya kaldı ve geçmeye çalıştı. Moritz tam bu sırada Uruguaylı file bekçisinin müdahalesiyle yerde kaldı ve Fırat Aydınus beyaz noktayı gösterdi. Moritz'in kullandığı penaltı atışını kaleci Muslera parmaklarının ucuyla çelmeyi başardı.

Haberin Devamı

NDUKA BOŞ KALEYE KAÇIRDI

Karşılaşmanın 59. dakikasında oyuna dahil olan Nduka 1 dakika sonra Muslera'yla karşı karşıya kaldı, vurdu ancak Ujfalusi'den döndü. Ardından Muslera'yı da geçti. Boş kaleye şutunu çekti. Bu sefer üst direkten top oyun alanına geri döndü. Mersin İdmanyurdu bu pozisyondan yararlanamadı.

ELMANDER ÇERÇEVEYİ BULAMADI

Maçın 75. dakikasında Elmander kaleci Sehic'le karşı karşıya kaldı. Bosna-Hersekli filebekçisine de çalım attıktan sonra şutunu çeken golcü oyuncu çerçeveyi bulamadı. Top direğin dibinden auta çıktı.

AYHAN 4. KEZ "DALYA" DEDÄ°

Süper Lig'de bugüne kadar toplamda 399 karşılaşmada oynayan Ayhan Akman, Mersin İdmanyurdu karşısında ikinci yarıda oyuna dahil olarak 400. maçına çıktı. Tecrübeli oyuncu bugüne kadar toplam 49 gol attı.

/images/100/0x0/55eb3e42f018fbb8f8b48d24

SEMÄ°H KAYA YÄ°NE ALKIÅž ALDI

Galatasaray'ın genç savunma oyuncusu Semih Kaya, Kayserispor maçının ardından Mersin İdmanyurdu karşısında sergilediği futbolla alkış aldı.

Savunmadaki eksikler nedeniyle Kayserispor maçında bu sezon ilk kez forma şansı yakalayan Semih, futboluyla teknik direktör Fatih Terim'in gözüne girerken, Servet Çetin'in yedekte oturduğu Mersin İdmanyurdu mücadelesine yine ilk 11'de başlama fırsatı yakaladı ve bu şansını da oldukça iyi değerlendirdi.

Haberin Devamı

Takıma iyi uyum sağlayarak tecrübesizliğini hiç yansıtmayan genç futbolcu, Mersin İdmanyurdu maçında oldukça kritik müdahalelerde bulunarak kalesindeki bazı tehlikeleri önledi. 

NOBRE BU KEZ ATAMADI

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta forma giydiği dönemde Galatasaray'ın en çekindiği isimlerden olan Mert Nobre, bu kez Mersin İdmanyurdu formasıyla Galatasaray'a gol atamadı.

Bu sezon 5 gole imza atan Nobre, Galatasaray'a derbi maçlarda Fenerbahçe formasıyla 3, Beşiktaş formasıyla da 4 gol kaydetmişti.

MERSÄ°N Ä°DMANYURDU Ä°KÄ° SAKAT VERDÄ°

Mersin İdmanyurdu, Galatasaray karşılaşmasında iki oyuncusunu yaşanılan sakatlıklar nedeniyle kaybetti.

Konuk ekipte Mustafa Keçeli ve İbrahim Kaş, yaşadıkları sakatlıklar nedeniyle oyuna devam edemeyerek maçtan çıkmak zorunda kaldılar.

Haberin Devamı

11. HAFTADA DERBÄ° VAR

A Milli Takımımız'ın Hırvatistan ile oynayacağı Avrupa Şampiyonası Elemeleri Play-off turu maçları sebebiyle Süper Lig'e 1 hafta ara verilecek. Galatasaray 20 Kasım 2011'de oynanacak 11. hafta maçında Beşiktaş'a konuk olacak. Mersin İdmanyurdu ise 18 Kasım'da evinde Trabzonspor'u ağırlayacak.

Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Fırat Aydınus xx, Serkan Ok xx, Aleks Taşçıoğlu xx
Galatasaray: Muslera xx, Eboue xx, Semih Kaya xx, Ujfalusi xx, Hakan Balta xx, Melo xx, Kazım Kazım x, Sabri x (Dk. 46 Ayhan Akman xx), Selçuk İnan xx, Reira x (Dk. 46 Sercan Yıldırım x), Elmander x
Mersin İdmanyurdu: Sehiç xx, Erhan Güven xx, İbrahim Kaş xxx (Dk. 82 Kamanan x), Çağdaş Atan xx, Mustafa Keçeli xx (Dk. 72 İlhan Özbay x), Hakan Bayraktar xx, Hasan Üçüncü xx, Ben Yahia xx, Erman Özgür xx (Dk. 59 Nduka xx), Moritz xx, Mert Nobre xx
Sarı kartlar: Dk. 12 İbrahim Kaş, Dk. 21 Ben Yahia, Dk. 23 Nobre, Dk. 81 Çağdaş Atan (Mersin İdmanyurdu), Dk. 45 Muslera, Dk. 83 Semih Kaya (Galatasaray)

Haberin Devamı

MAÇIN AYRINTILARIÂ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!