G.Saray'da devrim

Güncelleme Tarihi:

G.Sarayda devrim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2002 02:05

Başkan Özhan Canaydın, basketbol şubesinin özerkleştirme çalışmaları için Yalçın Granit'e tam yetki verdi. Basketbol takımının antrenörlüğüne Erman Kunter getirildi.

GALATASARAY, basketbol ve voleybolda dev bir adım atarak bu şubelerini özerk hale getiriyor. Spor Bakanı Erdoğan Toprak ile yapılan görüşmeden sonra, salon sporlarına geri dönen G.Saray'da dün akşam yapılan toplantıda öncelikle basketbol şubesinin özerkleştirilmesi karara bağlandı. Sarı kırmızılar basketbol şubesinin yönetimini Yalçın Granit, Ali Kazaz, Faruk Süren, Alp Yalman, Selahattin Beyazıt gibi önde gelen isimlere teslim etti.

Başkan Özhan Canaydın, toplantıda basketbol şubesinin özerkleştirme çalışmaları için Yalçın Granit'e tam yetki verdi. Bundan böyle basketbol ve voleybol şubelerinin tam özerk halde görev yapacağını ve bu şubelerin tüm sorumluluk ve yetkilerinin oluşacak yönetim kurullarında olduğunu söyleyen Canaydın şöyle dedi:

AŞ'YE DÖNÜŞTÜRSÜNLER

‘‘Artık top bizden çıktı. Şimdi bu kurullara biz devletten aldığımız paraları ve elimizdeki mevcut miktarı aktaracağız. Onlar da bu şubelerin gelişip ayakta durması için üzerlerine düşen herşeyi yapsınlar. Sponsor bulsunlar ve sermaye yapısını teşekkül ettirerek bu şubeleri bir A.Ş haline dönüştürsünler. Zaten UEFA kriterlerine göre önümüzdeki yıldın itibaren kulüp bu şubelere kaynak aktaramayacağına göre, bundan daha etkili bir model olamaz. Şimdi bu branşların önde gelen isimlerinin elele vererek basketbol ve voleybolu daha ileri götüreceğine inanıyorum. Bu yüzden basketbolun özerk oluşumunu koordine etme yetkisini Yalçın Granit ve arkadaşlarına verdik.’’

Başkan Özhan Canaydın'dan yetki alan Yalçın Granit de, G.Saray'da basketbolun kurtuluşunun özerkleşmeden geçtiğini belirterek şunları söyledi:

‘‘Başta Ali Kazaz, Şengün Kaplanoğlu, Nur Danişment, Tuğrul Demir olmak üzere eski basketbolcu arkadaşlarımla birlikte güçlü bir yönetim oluşturmak için kolları sıvadık. Bu yönetimde Ali Uras, Osman Solakoğlu, Selahattin Beyazıt, Alp Yalman, Faruk Süren gibi çok önemli isimler yer alacak. Bu yönetim G.Saray'da basketbolu şirketleşmeye götüren tüm çalışmaları yürütüp, şubenin kendi ayakları üzerinde durması sağlayacaktır.’’

Dün özerkleşen basketbol şubesi, ilk önemli kararını aldı ve eski milli basketbolcu Erman Kunter'i de G.Saray Basketbol Takımı'nın antrenörlüğüne getirdi. Eski milli basketbolculardan Tamer Oyguç da menajer olarak görev yapacak.

Bu arada G.Saray basketbol ve voleybolda kız ve erkek takımlarıyla liglere katılacağını da belirtti.

Dev kadro

Basketbol ve voleybol şubelerini özerkleştirme kararı alan Galatasarayl'daki yeni oluşumla dev bir kadro biraraya geliyor. Basketbol şubesini özerkleştirme çalışmalarında tam yetki verilen Yalçın Granit ile birlikte Galatasaray'da görev yaptıkları dönemlere damgalarını vuran Ali Uras, Osman Solakoğlu, Selahattin Beyazıt, Alp Yalman, Faruk Süren gibi ünlü isimler sarı kırmızılı kulüp için elele verecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!