G.Saray şampiyon olur

Güncelleme Tarihi:

G.Saray şampiyon olur
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2011 00:00

Galatasaray’ın eski 2. Başkanı Ergun Gürsoy, sarı kırmızılı takımı, Eskişehirspor maçında çok arzulu istekli gördüğünü belirterek, “Yabancı oyunculardan da memnunum. Genel olarak Galatasaray’da bir yükseliş devri başlayacağını düşünüyorum. Galatasaray’ın başarılı ve şampiyon olacağına dair ışığı gördüm” dedi.

Haberin Devamı

Radyospor’da Özgür Sancar’ın canlı yayın konuğu olan Gürsoy, “Melo’nun kariyeri ortada; kapalı kutu değil, gol atmasını da beceriyor. Sanırım onu daha önde oynatmaları daha faydalı olacak, zaten oynatıyorlardı. Bizden birisi olacak bir oyuncu, kazanılmasından yanayım. Ben sezon sonunda Juventus’tan bonservisinin alınması taraftarıyım” diye konuştu.

MUSLERA’YA GÜVENİYORUM

Eski ikinci başkan Gürsoy, Uruguaylı kaleci Muslera’ya güvenini ise şu sözlerle ifade etti: “Kaleci, Muslera’ya güveniyorum. Talihsiz bir gol yedi, ama kaleciler her zaman böyle goller yerler. Muslera, bizim kalemizdeki sıkıntıyı giderecektir. Diğer kalecilerimiz de ona bakarak performanslarını daha yüksek tutacak.”

GALATASARAY’IN YILDIZ FUTBOLCUYA HER ZAMAN İHTİYACI VARDIR; AMA TRANSFERİ GİZLİ YAPMAK GEREKİR

Haberin Devamı

Galatasaray’ın yıldız futbolcuyu her zaman ihtiyaç duyacağını belirten Gürsoy, “Galatasaray’ın yıldız, iyi bir futbolcuya her zaman ihtiyacı olur; ama bunu telaffuz etmenin hem parasal olarak hem de transferin gerçekleşme olasılığını düşürmesi bakımından doğru olmadığını düşünüyorum. Bitirdikten sonra kamuoyunun önüne çıkmak gerekir. Alınmadan bir futbolcuyu açıklarsanız sonunda hem pahalı olur, hem de transfer gerçekleşmeyebilir. Hoca raporunu açıklar; futbolla ilgilenen arkadaşlar bunu el altından halleder. Benim stilim buydu” ifadelerini kullandı.

YÖNETİMDE HERKESİN KENDİ İŞİNİ YAPMASI GEREKİR

Yönetimde farklı frekansların olduğu düşüncesine de değinen Gürsoy, “Yönetimimiz 3 sene görev yapacak; yamuk hareketler yapanlar bu 3 senenin sonunda yönetim dışında kalmaları, akıllı ve yapıcı olmaları gerekir. Birden hiçbir şey yapmadan basın yoluyla ön plana çıkmanın bir anlamı yok. Ben de bu işlere karşıyım. Ben yönetimdeyken, başkan, ikinci başkan ve teknik direktörle koordineli biçimde çalışırdım. Diğer konulardaki işleri ilgili arkadaşlarımız yapardı. Herkesin kendi görev alanında çalışması gerekir” dedi.

PLAY-OFF SİSTEMİNE KARŞIYIM, ADALETSİZLİK GETİRİR

Ergun Gürsoy, play-off sistemiyle ilgili olarak ise “Play-off sistemine sıcak bakmıyorum. Bütün sezon boyuncu iyi bir yarış götüren takım şampiyon olmuş, ipi göğüslemiştir, ancak play-off maçlarında sakatlıklar ya da değişik şanssızlıklar yaşayabilir ve 4. olarak gelen takım onu yener ve hiç hak etmediği halde şampiyon olur.  Ben karşıyım; ama yayıncı kuruluş özveriyle çalışıyor; onun parasal girdilerini etkileyecek bir durumsa kulüpler mecburen ‘evet’ diyor. Adaletli değil. Büyük liglerde bunların hiçbiri olmuyor” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Küme düşürme cezasının kaldırılması düşüncesiyle ilgili olarak yorum yapmak istemediğini belirten Gürsoy, “Ben anlayış itibariyle hak edenler hak ettikleri şekilde yaşamalı. Başarılı olanlar ödül almalı, başarısız olanlar da cezalandırılmalı, insanlar kaidelere uymalı düşüncesindeyim” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!