G.Saray’ın ‘tarlasına’ Fener’den ‘çiftçili’ yanıt

Güncelleme Tarihi:

G.Saray’ın ‘tarlasına’ Fener’den ‘çiftçili’ yanıt
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2012 01:13

Fenerbahçe yöneticisi Deniz Tolga Aytöre, “Bizi tarla değil, 1 milyon doları nereye harcadığını açıklayamayan çiftçi ilgilendiriyor” dedi.

Haberin Devamı

HER şey, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in sarı kırmızılı ekibin forma lansmanı sonrası GS TV’de yaptığı sohbetin internete sızmasıyla başladı. Terim’in, kullandığı ifadeler Fenerbahçe tarafından Ali Yıldırım aracılığıyla yanıt buldu. Daha sonra G.Saray Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk de, bu polemiğe dahil oldu. Son olarak dün, Fenerbahçe yönetim kurulu üyesi Deniz Tolga Aytöre, önceki gün Öztürk’ün yaptığı ‘tarlalı’ göndermeye cevap verdi: “Bizi tarla değil, 1 milyon doları nereye harcadığını açıklayamayan çiftçi ilgilendiriyor.”

Fenerbahçe resmi internet sitesinin sorularına cevap veren Aytöre’ye yöneltilen sorular ve yanıtlar ise şöyle...

Soru: Bir kulüp yöneticisinin tarlalar ve hasat mevsimi gibi ‘sözde şike dosyasını’ çağrıştıran sözleri için ne düşünüyorsunuz?
- Saman, saban, tarla, hasat gibi kelimelerin Anadolu’da neyi çağrıştırdığı açıktır. Bu nedenle bu açıklamayı muhatap almamız ne yazık ki ‘Mümkün değildir.’ Bizim muhatabımız olsa olsa hasat zamanında kasasındaki 1 milyon dolarlık açığı nereye harcadığını açıklayamayan ‘Çiftçinin kendisi’ olabilir.

Haberin Devamı

‘Emek ve alınteri’

Soru: ‘Yayla-stat’ tespiti yönündeki değerlendirmeniz nedir?
- Sizlerden öncelikli talebim, bizleri bu sığ ve seviyesiz tartışmaların içine çekmemenizdir. Stat konusu herkesin malumudur. Umarım bu tespitleri yapanların statları Fenerbahçelilerin ‘kendi emek ve alın terleri’ ile inşa ettikleri Şükrü Saracoğlu Stadı’ndan daha şehre yakın ve daha merkezi bir yerdedir...

Öztürk ne demişti?

FENERBAHÇE Asbaşkanı Ali Yıldırım, Terim’in büyük paralar harcattığını söylerken Lutfi Arıboğan’a da çatınca, G.Saray Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, “tarla sürme” benzetmesiyle şike soruşturmasına atıfta bulunmuştu. Öztürk, “Böyle sataşmalar olunca aklıma hep tarlalar geliyor. Malumunuz hasat mevsimi geldi. Çiftçilerimizden ricam, tarlalarını hasat sonrası sürmeden önce anız ateşine maruz bırakmasınlar. Toprağa ciddi zarar vermektedir. Bunu yapmazlarsa, gelecek nesillere sağlıklı tarım arazileri kalacaktır” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!