G.Saray’da 3. dönemi başlatacağım

Güncelleme Tarihi:

G.Saray’da 3. dönemi başlatacağım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2010 00:00

“1. dönemde ulusal başarılarla milyonların gönlünü kazanan, daha sonra ise Avrupa’da önemli başarılar kazanan Galatasaray’ı bir dünya kulübü yapmak için aday oldum.”

Haberin Devamı

GALATASARAY’da, Özhan Canaydın yönetiminde bir süre görev alan ve Frank Ribery’yi transfer eden isim olarak ünlenen Adnan Öztürk, mart ayında yapılacak kongrede sarı kırmızılı kulübün başkanlığına aday olduğunu açıkladı.
150 kongre üyesinin katıldığı bir basın toplantısı düzenleyen Öztürk, hedeflerinin, müzelerinde tek eksik olan  Şampiyonlar Ligi Kupası’nı kazanmak olduğunu söyledi.
34 yıldır G.Saray’dayım
Galatasaray’ın bir dünya kulübü haline gelmesi gerektiğini ve105 yıllık kulüp  tarihini 3 bölüme ayırdığını anlatan Öztürk, şöyle konuştu: “1. dönem, Ali Sami Yen ile başlayan, binbir zorlukla ulusal başarı kazanıp milyonların gönlünü kazanan bir Galatasaray. Bu dönem 1995-96 yılına kadar sürdü. Bu dönem sonrasında biraz borçlanarak Avrupa’da önemli başarıların elde edildiği bir dönem yaşandı. Ben yaptığımız bu hareketi 3. dönem olarak adlandırıyorum. Bu bölüm içinde, 2 sene içinde banka borçlarını tamamını kapatmış, diğer borçlarını kabul edilebilir bir seviyeye çekmiş, hiçbir mal varlığını satmadan bunları yapmış hale gelmeyi hedefliyoruz.”
Borç 300 milyon dolar
Şu anda Galatasaray’ın 300 milyon dolara yakın bir borcunun bulunduğunu dile getiren Öztürk, “İki sene üste 100’er milyon liradan, toplam 200 milyon liralık zarar var. Bu döngüden çıkmak için en önemli gayrimenkullerinden bir tanesi, adı ne olursa olsun satılma durumuna gelmiştir” dedi.

Haberin Devamı

Eski sporcuların oyları Öztürk’e

ADNAN Öztürk, 2008’de Adnan Polat’ın başkan seçildiği kongre öncesinde de aday olmayı düşünüyordu. Yaptığı nabız yoklaması sonucu adaylıktan vazgeçen Öztürk, mezunu olduğu Galatasaray Lisesi’nin yatakhanelerini kendi cebinden para ödeyerek yeniledi. Öztürk’ün kongredeki en önemli kozlarından biri, 600 oyu olan G.Saraylı Eski Sporcular Derneği Başkanı Cengiz Özyalçın olacak. Öztürk ayrıca, Diyarbakırlı ağa Reşit Sinanlı’yı da listesine aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!