Futbolun amazonları

İzmir’in kızları artık sadece güzellikleriyle değil, futboldaki başarılarıyla da nam salıyor. Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı önce Türkiye’de, sonra da UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Dörtlü Grup’ta şampiyon oldu!

Haberin Devamı

''İzmir’in denizi kız, kızı deniz, sokakları hem kız hem deniz kokar!” İzmir’in kızlarına şiirler, şarkılar yazılmış. Güzellikleri dilden dile dolaşmış. Ama bugün onlar sadece güzellikleriyle değil spordaki başarılarıyla da gündemdeler. Öyle az buz bir başarı değil. Neredeyse üç büyükleri bile gölgede bırakacak türden. İzmir Konak Belediyespor Takımı Türkiye şampiyonluğunun ardından UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Dörtlü Grup’ta da şampiyon olarak bir üst tura çıktı.

Futbolun amazonları

AVRUPA’NIN EN İYİ 32 TAKIMINDAN BİRİ

Geçen perşembe Polonya’nın en güçlü ve iddialı takımlarından Raciborz’la maçları vardı. “İzmir’in kızları, Türkiye’nin maçı” sloganı haftalar öncesinden kalplerimize, zihinlerimize kazındı. Afişler asıldı, duyurular yapıldı, orkestralar İzmir sokaklarında şarkılarla, marşlarla yürüdü. Maça giriş ücretsizdi… Ben de İzmirli kızlara destek olmak için oradaydım. Kadın dernekleri, sivil toplum örgütleri, duyarlı İzmirliler kızları yalnız bırakmamışlardı.
Düşman kardeşler Göztepe, Altay, Altınordu, Karşıyaka ve İzmirspor taraftarları tam kadro gelmişlerdi. İzmir Konak Belediyespor Takımı 100 yıllık geçmişi olan, birçok başarıya imza atmış İzmirli takımlarının önüne geçmişti.
Tabii bir de gelmeyenler vardı… Ege’nin kadın milletvekilleri ve kadın yöneticileri… Gözler onları aradı. Hemcinslerimize sahip çıkmadığımızı, onlara gönülden destek olmadığımızı bir kez daha fark ettim. Evet, bir maç için birlikteydik ama aslında bu bir gizli kadın dayanışmasıydı. Ve bu dayanışmada ne yazık ki bazı isimler sınıfta kaldı. İnanmak önemli… Destek olmak, bir olmak, var gücünle yanında durmak… Maç boyunca kızlarımıza inandık. Ve onlar da 8000 seyircinin önünde destan yazdılar. Futbolun amazonları oldular. Son dakikaya kadar mücadele ettiler. Ve Raciborz’u 2-1 yendiler. Kalelerindeki ‘Panter Fatma Şahin’ ile son dakika şansızlığından kıl payı kurtuldular. Maçta şiddet yoktu, küfür yoktu. Havada barış, sahada centilmenlik vardı. Ayağında kramponla top peşinde koşsa da kadın kadındı. Ve kadının olduğu yerde incelik, nezaket, ölçü vardı.

Haberin Devamı

TFF destek olur mu?

Haberin Devamı

Haftaya Polonya’da iyi bir sonuç alırlarsa Şampiyon Kulüpler’de Türkiye’nin sahip olduğu en büyük başarı onların olacak. Zor koşullarda ayakta kalma mücadelesi veren İzmirli kızların gözü çok daha yükseklerde. Bu tur da geçilirse sırada Avusturya- Güney Kıbrıs Rum kesimi eşleşmesinin galibi var. İlk sekize kalırlarsa Türkiye adına bir daha kırılması zor bir rekorun sahibi olacaklar. “İnşallah zoru başaracağız” diyorlar. Belki biraz destek olunsa, Türkiye Futbol Federasyonu ellerinden tutsa çok daha yükseğe çıkacaklar. Çok şeyler başaracaklar. UEFA’nın bu konudaki ilgisi gözlenirse belki birçok şey değişecek.

Yazarın Tüm Yazıları