Futbolda mantık mı? O da ne?

Güncelleme Tarihi:

Futbolda mantık mı O da ne
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2010 00:00

Futbolun dünya çapında sevilmesinin temel sebebi de sonuçlarının asla önceden tahmin edilememesidir.

Haberin Devamı

Sahaya çıkan milyon Euro’luk, dünyanın sayılı futbolcularından kurulu takımlar, kendilerinden kat be kat güçsüz ekipler karşısında çaresiz kalabiliyor.

Bunun en ilginç örneğini de sezon başında Kaka, Cristiano Ronaldo ve Benzema gibi yıldızları astronomik ücretler karşılığında kadrosuna katan Real Madrid’in bir köy takımı olan Alcorcon’a 4-0 ya da İtalya’da Jose Mourinho ile tozu dumana katan Inter’in Catania’ya 3-1 yenilmesi gibi ilginç skorlar futbolun herkesçe takip edilmesini sağlıyor.
Rakamların, sayıların, harcanan paraların hiç bir şekilde kesin bir sonuç getirmediğini bu hafta Süper Lig’de kanıtları ile gördük.

Rakamların güvenilirliği

28. haftanın açılış maçında Ankaragücü, Beşiktaş ile 0-0 berabere kalırken ortaya çıkan ilginç rakamlar, futbolun ne kadar sevildiğinin adeta göstergesi gibiydi. Hakem Barış Şimşek’in bitiş düdüğünü çalması ile ortaya çıkan istatistiklerde Ankaragücü, 18; Beşiktaş ise 14 kez rakip kaleye şut göndermiş. Her iki takım toplamda ceza sahalarına 56 orta gönderdi. Girilen 9 gol pozisyonu ve kullanılan 14 korner de cabası. Bu kadar etkinliğin olduğu, takımların hücum anlamında herşeyi yaptığı bir karşılaşmanın golsüz berabere bitmesi...

Bu haftaki Diyabakırpsor-Gaziantepspor maçına dönersek, oradaki rakamlarda birbirinden ilginç. Toplamda 4 golün atıldığı karşılaşmada her iki takım toplamda 11 şut gönderdi kalelere. Bu rakam A.Gücü-Beşiktaş maçında atılan şutun neredeyse üçte biri. Sadece 3 kornerin atıldığı 90 dakikada her iki ekip 8 gol pozisyonuna girdi toplamda. G.Antep’in 11, Diyarbakır’ın 10 orta yaptığı mücadeleden 4 gol çıkması rakamların hiç bir şekilde futbolda mantığın olmadığını gösteriyor..

Haberin Devamı

Bursaspor kendini aştı

SÜPER Lig’deki 41. sezonunu yaşayan Bursaspor, bu yıl kendi rekorunu kırdı. Türk futboluna Baliç, Biyediç, Sedat Üç, Ali Nail, Okan Yılmaz, Ersel, Adnan gibi birçok yıldız ismi kazandıran yeşil beyazlılar, bu ünlü isimlere rağmen ligde daha önce hiç 61 puana ulaşamamıştı. Ertuğrul Sağlam’ın önderliğinde bu yıl “Anadolu’dan şampiyon çıkar mı?” sorusunun yanıtını vermeye çalışan Bursaspor, Antalyaspor’u yenerek 28. haftada 61 puana ulaştı ve kendini aştı.

Yeşil beyazlılar daha önce 1996-97 sezonunda 34 maçta topladığı 59 puanı geçmeyi başardı. Bursaspor, 1996-97 sezonunda ligde oynadığı 34 maçta 17 galibiyet, 8 beraberlik, 9 yenilgi almış ve 59 puanla ligi 5. sırada bitirmişti.

Haberin Devamı

Bu hafta sadece savunmadılar

LİGİMİZDE penaltıdan bulduğu sayılarla “dünyanın en golcü kalecileri” listesinde Higuita’yı geride bırakan Dimitar Ivankov, Antalyaspor’u da boş geçmedi. Bulgar file bekçisi ligdeki gol sayısını üçe çıkarttı. Bu sezon Bursaspor’un çıkışında önemli rolü bulunan kaptan Ömer Erdoğan, lig tarihindeki en golcü sezonunu yaşıyor. 2000-2001 sezonundan bu yana Süper Lig ekiplerinde forma giyen Ömer, Antalyaspor ağlarına bu yılki 5. golünü atarak kariyer rekorunu kırdı.

F.Bahçe’nin Uruguaylı stoperi Diego Lugano da haftayı boş geçmeyenlerden. Kayserispor’un gol kralı Makukula’yı durduran Lugano, bir de gol atarak takımının galibiyetinde aslan payını kaptı.

Bu üç isim de aynı haftada gol atarak birbirlerine adeta nazire yaptılar.

Haberin Devamı

Denizlispor bir ilki gerçekleştirdi

İSTANBUL BŞB deplasmanında maçın ilk yarısını 1-0 önde bitiren Denizlispor, bu sezon Süper Lig’de ilk kez bir deplasman maçında ilk yarıyı önde tamamlamış oldu. Yeşil siyahlılar, Ankaraspor maçı hariç Süper Lig’de deplasmanda oynadığı 14 maçın 9 tanesinde ilk yarıyı berabere bitirirken, 4 maçta devre arasına yenik girdi.

Manisa’da yenilmiyorlar

GENÇLERBİRLİĞİ, Süper Lig’de Manisaspor ile deplasmanda oynadığı 4 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik aldı ve hiç mağlup olmadı. 2005-06 ve 2006-07 sezonlarında Manisaspor’u deplasmanda 3-0 mağlup eden Gençlerbirliği, 2007-08 sezonunda ise deplasmanda 2-1 galip geldiği Manisaspor ile bu sezon da golsüz berabere kaldı. Ayrıca iki takım Süper Lig tarihinde birbirleriyle ilk kez berabere kaldı.

Haberin Devamı

Haftanın diğer notları

Diyarbakır 4 maçtır Gaziantep’e yeniliyor

DİYARBAKIRSPOR, ligde Gaziantepspor ile oynadığı son 4 karşılaşmada da sahadan mağlubiyetle ayrıldı. 2005-06 sezonunda sahasında 2-1 yenildiği Gaziantepspor’a deplasmanda da 2-0’la boyun eğen Diyarbakırspor, bu sezonun ilk yarısında ise deplasmanda 2-1 mağlup olduğu rakibine bu hafta tarafsız sahada seyircisiz oynanan maçta 3-1 yenildi.

A.Gücü, Lemerre ile 16 puan topladı

LİGİN ilk yarısında 17 puan toplayan Ankaragücü’ne Roger Lemerre de ilaç olamadı. Sarı lacivertliler, yeni teknik direktörü döneminde 11 maçta 3 galibiyet, 7 beraberlik, 1 yenilgi aldı ve 16 puan topladı. Ankaragücü son 11 maçında sadece Galatasaray’a deplasmanda 3-0 kaybetti. Bu süreçte sarı lacivertliler savunmasını sağlamlaştırdı. Başkent ekibi, 11 maçta kalesinde 6 gol gördü ve ligin bu zaman aralığında en az gol yiyen takımı oldu.

Haberin Devamı

Eskişehirspor’un bileği bükülmüyor

ESKİŞEHİRSPOR, hükmen Ankaraspor maçı hariç evinde oynadığı son 9 karşılaşmada 6 galibiyet, 3 beraberlik alarak rakiplerine mağlup olmadı. Son 9 maçta 11 gol kaydeden Eskişehirspor, kalesinde ise yalnızca 3 gol gördü. Kırmız siyahlı takım sahasında en son 10. haftada Beşiktaş’a 1-0 yenilmişti.

Fener’in golleri 30-33 arası geliyor

F.BAHÇE, sahasında oynadığı son 4 resmi maçta da 30 ile 33.dakikalar arasında gol kaydetti. Sarı lacivertliler, ligin 24. haftasında 1-0’lık Antalyaspor maçında 32. dakikada Santos ile, 26. haftada 1-0 biten Gaziantepspor maçında 32. dakikada Güiza ile, 28. haftada 2-0 kazanılan Kayserispor maçında 32. dakika Gökhan Ünal ile gol buldu. F.Bahçe ayrıca sahasındaki Ziraat Türkiye Kupası yarı final maçında Manisaspor’a 31. ve 33. dakikalarda attı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!