Futbol Federasyonu Antakya'da toplandı

Güncelleme Tarihi:

Futbol Federasyonu Antakyada toplandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2000 00:00

Haberin Devamı

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Haluk Ulusoy başkanlığında Antakya’da toplandı. Alınan kararlar, başkanvekili Ata Aksu tarafından basına açıklandı.

Aksu, ligin 8. haftasında İstanbul’da yapılan Fenerbahçe-Çaykur Rizespor maçı sonrasında taraftarların stadda yaptıkları 534 milyon liralık hasarın Çaykur Rizespor’dan, 11. haftada da Rize’de yapılan Çaykur Rizespor-Trabzonspor maçı sonrasında taraftarların stadda yaptıkları 3.5 milyar liralık zararın Trabzonspor Kulübü’nden karşılanmasına karar verildiğini bildirdi.

Aksu, Üçüncü Lig 1. Grup’ta Batman Demirspor-Yüksekova Cilospor karşılaşması sonunda çıkan olaylardan dolayı Batman Demirspor’un ve 4. Grup’ta Ankara Demirspor-Zonguldakspor maçı sonrasında çıkan olaylardan dolayı Zonguldakspor’un hükmen yenilgilerine ve 3 puanlarının silinmesine karar verdiklerini kaydetti.

Aksu, toplantıda ayrıca Milli Takımlar Teknik Direktörü Şenol Güneş’ten de bazı konularda görüş aldıklarını söyledi.

ÖZEL MAÇLAR

Aksu, (A) Milli Takım’ın 28 Şubat’ta Amsterdam’da Hollanda, daha sonraki tarihlerde de Arjantin, Kolombiya ve Brezilya takımlarıyla özel maçlar yapacaklarını belirterek, „Bu maçlarda hem kendi gücümüzü göreceğiz, hem de eksikliklerimizi tamamlayacağız. Milli takım bizim aynamız ve gururumuzdur. 2002 yılındaki Dünya Kupası finallerine katılmak için çok ciddi çalışmalar başlattık“ diye konutu.

(A) Genç Milli Futbol Takımı’nın elemelerde 4. Grup’ta İsrail, Arnavutluk ve San Marino ile mücadele ettiğini hatırlatan ve maçların 3-7 Aralık tarihlerinde Antalya’da yapılacağını belirten Aksu, ayrıca Anadolu kulüplerine daha yakın olabilmek amacıyla Ankara’da bir bina satın almayı planladıklarını söyledi.

"ÜNLÜ HAKEMLER ANTALYA’YA GELECEK"

Aksu, Şubat ayında Antalya’da seminer düzenleyeceklerini ve buraya yurtdışından FIFA kokartlı 300 hakemin çağrıldığını bildirdi.

Başbakanlık Teftiş Kurulu tarafından Futbol Federasyonu hakkında açılan davaya da değinen Aksu, şöyle devam etti:

"Yaklaşık 3.5 yıldır görevdeyiz. Devletten kaynak almadığımız gibi, devletin bütçesine 38.5 milyon dolar katkı sağladık. Her yıl Haziran ayında mali genel kurulumuzu yaparak hesaplarımızı ibraya açarız. Verilemeyecek hiçbir hesabımız yok".

Kurulun, yaklaşık 5.5 ay süreyle federasyonda inceleme yaptığını ve savcılık tarafından hazırlanan iddianamenin henüz kendilerine ulaşmadığını kaydeden Aksu, şöyle devam etti:

"Her türlü karara saygılıyız. Bu konudaki itirazlarımızı yapacağız. Bu işi medya körüklüyor. Bu yazılar çok gizli ve kişi adınadır. Yazı Devlet Bakanlığı’na gider ve savcılıkta bulunur. Bunu biz medyaya sızdırmadık".

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!