Fransa'ya direnemedik

Güncelleme Tarihi:

Fransaya direnemedik
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2011 15:39

Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında Fransa ile ilk ikili temas maçını yapan millilerimiz karşılaşmadan 58-47 mağlup ayrıldı.

Haberin Devamı

Bu yaz İspanya’nın Bilbo kentinde, 14-24 Temmuz  tarihleri arasında düzenlenecek olan Ümit Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek olan Ümit Erkek Milli Takım, ikili temaslarda bulunmak üzere gittiği Fransa’da, ilk maçına çıktı. Fransa ile üç maç yapacak olan millilerimiz ilk karşılaşmadan 58-47 mağlup ayrıldı.

Karşılaşmaya Mert Türkyılmaz, Fırat Töz, Pertev Öngüner, Murat Erensoy ve Furkan Aldemir ilk beşi ile başlayan millilerimiz rakiplerinin sert savunmasını aşmakta zorlanırken, düşük yüzdeli şutlar da atınca skor üretmekte zorlandı ve ilk 10 dakika 16-7 Fransa üstünlüğünde geçildi. İkinci periyoda da hızlı başlayan Fransa, üst üste bulduğu sayılarla farkı açarken, millilerimiz özellikle savunmada açıklar verdi. Top kayıplarının da fazla olması ile oyuna dengeyi getirmekte zorlanan millilerimiz ilk devreyi de 40-21 geride kapattı.

Haberin Devamı

Üçüncü periyoda her iki takım da savunma ağırlıklı bir anlayışla başlarken, millilerimiz ilk devre yaptıkları hataları yapmayınca rakibinin farkı daha da açmasına izin vermedi. Furkan Aldemir ile rakip potada etkili olan millilerimiz karşılaşmanın final periyoduna da 52-31 geride giren taraf oldu. Son periyoda çok iyi başlayan ve sert savunması ile rakibine kolay sayı şansı vermeyen Ümit Erkek Milli Takım, Ahmet Fatih Cantitiz, Cenk Şekeroğlu ve Furkan Aldemir ile üst üste sayılar bularak farkı eritmeye başladı. Periyot boyunca rakibini 6 sayıda tutmayı başaran millilerimiz, farkı 8 sayıya kadar indirse de yapılan basit hatalar yüzünden maça dengeyi getiremedi ve karşılaşmadan 58-47 mağlup ayrıldı.

ÜMİT ERKEK MİLLİ TAKIM (47): Ahmet Fatih Cantitiz 14 (5 ribaund), Mert Türkyılmaz (3 ribaund), Cenk Şekeroğlu 11 (6 ribaund), Fırat Töz 3 (2 asist), Pertev Öngüner 1 (2 top çalma), Ozan Çorbacıoğlu (3 ribaund), Şafak Edge 2 (1 asist), Uğur Can Aksoy (3 ribaund), Barış Gökalp, Murat Erensoy 3 (2 ribaund), Furkan Aldemir 12 (9 ribaund), Fatih Kızılca.

1. PERİYOT: 16-7
2. PERİYOT: 24-14
3. PERİYOT: 12-10
4. PERİYOT: 6-16

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!