Frank Williams: Yeteri kadar iyi değiliz

Güncelleme Tarihi:

Frank Williams: Yeteri kadar iyi değiliz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2001 00:00

Williams takımı'nın patronu Frank Williams dün yaptığı açıklamada bu seneki performanslarından memnun olmadığını söyledi.
Haberin Devamı

"Şu ana kadar yaptıklarımızla mutlu olmamız mümkün değil. 7 yarışta toplam 14 start aldık, sadece 3 kere finish görebildik. Gerçi her bitirdiğimiz yarışta puan almamız mutluluk verici..." şeklinde konuşan Williams, toplam 5 kaza yaşadıklarını, 3 kere yol dışına itildiklerini ve motor problemi yaşamadıklarını hatırlattı.

Takımına karşı haksızlık etmek istemediğini, bu performansın bir felaket olmadığını söyleyen Williams, bununla beraber 14 start'a karşılık 3 finish'in çok düşük bir oran olduğunu ve bu şekilde her hangi bir şampiyonluğun mümkün olmadığını da sözlerine ekledi.

Takımın bu sezonki en iyi performansı Nisan ayında kazanılan San Marino GP'si olmuştu. Burada kariyerinin ilk zaferini kazanan Ralf Schumacher daha önce de Malezya'da 5.liği elde etmişti.

Diğer pilot Juan Pablo Montoya ise İspanya yarışında 2. olarak Formula 1'de ilk defa kürsüye çıkmıştı. Kolombiya'lı pilot Brezilya'da da rahat bir liderlik sürdürürken Jos Verstappen'in kendisine arkadan çarpması sonucu yarış dışı kalmıştı.

Frank Williams sıradaki yarış olan Montreal GP'de başarılı olmayı umduklarını söylerken, arabalarının bu tür pistlere çok uygun olduğunu da vurguladı. Sadece motorlarının değil, aerodinamik paketlerinin de çok verimli olduğunu söyleyen Williams, normal şartlarda yarışlardan önce aşırı iyimser davranmadığını, ama bu yarıştan oldukça umutlu olduğunu belirtti. BMW motoru taşıyan Williams'ların şu anda yarışan en güçlü arabalardan biri oldukları biliniyor. Montreal'deki pistin uzun düzlüklere sahip olması, bu tür arabalara avantaj sağlıyor.

Williams şu anda Takımlar Sıralamasında Ferrari ve McLaren'ın ardından 3. sırada yer alırken, Ralf Schumacher ise Sürücüler Sıralamasında 4. pozisyonda.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!