Fıtık ameliyatı

FRANK Rijkaard’ın Dos Santos ile başlamama tercihini doğru buluyorum. Bir oyuncuyu kazanmak için oynatmak ne kadar önemliyse, ne zaman oynatmayacağını bilmek de o kadar önemlidir.

Oyunun başlangıcı ve devamı ile Santos’un girdikten sonra yaptıkları bu kararın doğruluğunu teyit etti.
Oyun demişken Eskişehir ligde orta sahayı kullanmayan ve kullandırmayan nadir takımlardan. Rıza Hoca iyi savunma ve uzun top stratejisini Galatasaray’a kabul ettirdi. Kendileri az hata yapıp Galatasaray’a hata yaptırmayı başardılar. Eskişehir böyle oynamaya alışık ama Galatasaray’ın bu soruna çare bulamaması ve uzun top oynaması kendi ayağına kurşun sıkmakla eş değer.
Eskişehir’in kapanan savunmasına ara pas atmak fıtık ameliyatı yapmaktan daha zordur. Maçta bir defa Elano’ya bu pası atma şansını verdiler ama o değerlendiremedi.
Galatasaray önde top alamayan oyuncularından dolayı pozisyon üretemedi. Orta sahada baskıyı yiyince uzun top oynamak zorunda kaldılar. Burada ‘G.Saray’ın yeni Popescu’su’ yakıştırması yapılan Neill’ın devreye girmesi ve topla oyuna çıkması gerekiyordu. Neill, maç boyunca bunu sadece bir sefer denedi. Popecsu olmak kolay değildir ama böyle bir ismi devralacaksan da bu maç en büyük fırsattır.

Yine el’ler

GALATASARAY bu el’lerden çok çekti. Kasımpaşalı Ali Güneş’in elinden sonra Madrid maçındaki el ve üstüne Eskişehirsporlu Koray’ın elleri... Rakibin bu ellerine yapılacak bir şey yok. Hakem Bülent Yıldırım çok kötü maç yönetti. Verdiği karardaki yanlışlıklar maçın sonucuna direkt etki etti. Hakemlerin şampiyonluk yarışının direkt etkileneceği haftalarda bu kadar bariz hatalar yapmaları önümüzdeki haftalar için çok düşündürücü, fakat şunu da belirtmeden geçmeyelim; Galatasaray hakem hata yapmasına rağmen maçı kazanmak adına yapabileceği herşeyi yapmadı.

Hepsi kötüydü

G.SARAY’da vasat diyebileceğim oyuncu yoktu. Bütün takımın kötü olduğu bir maçı kazanmak imkansızdı. Sadece sonradan giren Dos Santos iyiydi. Galatasaray’ın Bursa deplasmanında pozisyona girmediği maçtan sonra oynadığı en kötü maçtı. Hadi o maçta forvetsiz oynadı ve kaybetti. Fakat Eskişehir’de bol forvete rağmen tek pozisyona girip maçı kaybetmek çok daha kötüydü.
Yazarın Tüm Yazıları