Fırsatlar için gayret sarfedeceksiniz

Duyguların derinleşeceği ve hayatın sorgulanacağı bir gün. Aynı zamanda çok hoş fırsatlarla karşılaşılacak. Fakat bunları anlamak için karamsar ve aşırı tedbirli davranmamak gerekiyor.

Büyük toplantılar ve organizasyonlar için uygun bir gün. Başak burcundaki Ay, Jüpiter ile kavuşurken, zamanı yöneten Satürn ile uyumlu etkileşim içinde bulunacak. Fakat aynı anda İkizler burcundaki Venüs ile de sert etkileşim içinde. Aslında bu konum fırsatları değerlendirmek açısında çok olumlu. Çünkü fazla rahat davranmayıp, elinize geçen fırsatları kullanmak için gayret göstermenize neden oluyor. Bu arada harcamaların da artmasına neden olabilir.

Bir budist hikayesi (2)

Yalnızca bir kişi gelir ve kesinlikle başarmıştır. Kadın onu kasabanın dışındaki evine götürür. Adam evi daha önce hiç görmemiştir, çok güzeldir, neredeyse hayal ülkesidir. Ve kadının anne babası kapıda durmaktadırlar. Genç adamı karşılarlar ve ‘çok mutlu olduk’ derler. Kadın içeri girer ve adam, anne babayla biraz gevezelik eder. Sonra anne baba şöyle der, ‘ Sen git, seni bekliyordur. Bu onun odası.’ Ona gösterirler. Adam gider, kapıyı açar, ama orada kimse yoktur. Boş bir odadır. Ama bahçeye açılan bir kapısı vardır. Bu yüzden bakar, belki kadın bahçeye çıkmıştır. Evet, bahçeye çıkmış olmalıdır, çünkü patikada ayak izleri vardır. Böylece ayak izlerini takip eder. Neredeyse bir buçuk kilometre yürür. Bahçe biter ve şimdi çok güzel bir ırmağın kıyısında durmaktadır ama kadın orada değildir. Ayak izleri de yok olmuştur. Yalnızca iki ayakkabı vardır, kadına ait altın ayakkabılar. Adam şaşırır. Ne olmuştur? Arkasına bakar, bahçe yoktur, ev yoktur, anne baba yoktur, hiçbir şey yoktur. Hepsi yok olmuştur. Yine bakar. Ayakkabılar yok olmuştur, ırmak yok olmuştur. Geride kalan tek şey boşluktur ve büyük bir kahkaha. O da kahkaha atar. Evlenmiştir. Bu çok güzel bir Budist hikayesi. Adam boşlukla, hiçlikle evlenmiştir. Bütün büyük azizlerin aradığı evlilik budur. ‘İsa’nın gelini’ ya da ‘Krişna’nın gopisi (Çoban kızı)’ olduğunuz zaman an budur. Ama her şey yok olur, patika, bahçe, hatta ayak izleri. Yalnızca bir kahkaha vardır, evrenin göbeğinden yükselen bir kahkaha. Bu hikaye, Osho’yu anlatan kitabın içinde yer alıyor. Ustası olmayanlardan biri o. Kimsiniz, diye sorulduğunda, ‘Sen kim olduğumu düşünüyorsan oyumdur, çünkü sana bağlı. Eğer bana boş boş bakarsan farklı, fikirlerle bakarsan daha farklı biri olurum, o fikirler beni renklendirir. ’ Omega Yayınevi’nin yayınladığı Osho, bizim çağımızın anlayışıyla bilgiyi en iyi yorumlayanlardan biri. Bence mutlaka okunması gereken bir kitap.

Astrolojik ilişkiler

Sorduğunuz kişinin burcu Aslan. Doğum saatini ve doğum yerini yazmadığınız için yükselen burcunu bildiremiyorum. Sizin yükselen burcunuz ise Akrep. Doğum anında onun Venüs’ü ile Sizin Mars’ınız tam kavuşum halinde bulunuyor ve bu durum aranızda sözünü ettiğiniz kuvvetli bir aşk duygusunu işaret ediyor. Ancak birbirinize duygularınızı ifade ederken sert ve anlaşılmaz olabilirsiniz. Özellikle şu sıralarda karşılıklı birbirinizden çok fazla beklentileriniz olabilir ve anlaşılmadığınız duygusu içinde bulunabilirsiniz. Biraz sabırlı olun ve gelişmeleri bekleyin. Eylüle doğru ilişkiniz daha kararlı bir hal alacak ve evlenmeyi düşüneceksiniz. Fakat acele etmemelisiniz.

RUMUZ: SEVDALI
Yazarın Tüm Yazıları