Finalin adı: Serena Williams - Radwanska

Güncelleme Tarihi:

Finalin adı: Serena Williams - Radwanska
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2012 18:31

Dört kez Wimbledon şampiyonu Serena Williams, yarı finalde karşılaştığı Victora Azarenka’yı 6-3/7-6 ile geçerek finalist oldu. ABD'li tenisçi 24 ace ile inanılması güç bir istatistiğe imza attı.

Haberin Devamı

En son Grand Slam finalini geçen yıl Amerika Açık’ta gören ABD’li tenisçi, son Avustralya Açık şampiyonu Azarenka karşısında maça çok iyi başladı. Özellikle servis performansıyla fark yaratan 30 yaşındaki raket, ilk setin sekizinci oyununda servis kırarak öne geçti ve bu seti hanesine yazdırdı.

İkinci sette Belaruslu tenisçi daha toparlanmış gözükse de Serena Williams üçüncü oyunda servis kırdı ve 3-1 öne geçti. Maçın başından beri patlama yapması beklenen Azarenka bu noktadan itibaren servis performansını arttırdı. Üst üste üç oyun kazanarak 4-3 öne geçen dünya iki numarası setin sonuna kadar rakibi ile başa baş mücadele etti.

Tie-break’e giden sette de raketler mini-break bulamazken, Serena ikinci, kendi servisindeki ilk, maç puanını iyi kullandı ve finale yükseldi.

Haberin Devamı

Son Grand Slam şampiyonluğunu 2010 Wimbledon’da elde eden ABD’li tenisçi, cumartesi günü Agnieszka Radwanska ile şampiyonluk mücadelesi verecek.

Serena, maçtan sonra yaptığı açıklamada, “Çok heyecanlıyım. Çok çalışıyorum. Kazanmayı çok istedim. Victoria harika bir oyuncu. Finale çıktığım mutluyum” dedi.

Finaldeki rakibi Radwanska'yı değerlendiren Serena, “Radwanska harika bir iş çıkarıyor, her topa karşılık verecektir. Dolayısıyla dikkat etmem gerekecek ama bu aşamaya kadar gelebildiğim için çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

RADWANSKA ŞEYTANIN BACAĞINI KIRDI

Wimbledon Tenis Turnuvası'na kadar Grand Slam yarı finali göremeyen Agnieszka Radwanska, Angelique Kerber'i 6-3/6-4 ile geçerek finale yükseldi.

Kariyerlerinin ilk Grand Slam finalini arayan iki tenisçiyi karşı karşıya getiren mücadeleye Kerber iyi başlayan taraftı. Sekiz numaralı seribaşı etkili servislerle başladığı maçta ilk iki servis oyununda rakibine puan dahi göstermedi.

RADWANSKA FİNALE YÜKSELDİ / FOTO GALERİ

Üçüncü oyunda servis kırarak avantajı da elde eden ve 3-1 öne geçen Alman raket bu dakikadan sonra düşüşe geçti.

Radwanska da vites yükseltince, üst üste beş oyun kazanan Polonyalı raket ilk seti yarım saatte 6-3 ile noktaladı.

İkinci sete toparlanmış şekilde giren Kerber, beşinci oyunda tekrar servisini çaldırdı. eurosport'un haberine göre; Baskıyı daha iyi idare eden dünya üç numarası Radwanska, bu avantajı maçın sonuna kadar korudu.

Haberin Devamı

Radwanska'nın Grand Slam başarıları

Avustralya Açık  çeyrek final (2008-1012)
Fransa Açık  4. tur (2008)
Wimbledon  çeyrek final (2008)
Amerika Açık  4. tur (2007)

Radwanska, karşılaşmadan sonra yaptığı açıklamada, “Çok mutluyum, finale çıkmak çocukluğumdan beri hayalimdi. 18 yıldır tenis oynuyorum ve Grand Slam finali oynamak her zaman hayalimdi” dedi.

Kerber ile arkadaş olduklarını söyleyen Radwanska, kortta kazanmak için elinden geleni yaptığını ve Alman tenisçiye karşı oynamanın her zaman zor olduğunu kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!