"Finali 4 saniyede kaçırdım"

Güncelleme Tarihi:

Finali 4 saniyede kaçırdım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2010 14:23

İspanya'nın Vigo kentinde, 29 Haziran-4 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen 11. Üniversiteler Dünya Tekvando şampiyonasında 58 kiloda üçüncü olan Recep Yazıcı, hedefinin büyüklerde dünya şampiyonluğu yaşamak olduğunu söyledi.

Bordo Mavim Kulübü sporcusu olan Yazıcı, kulüp ve milli takım antrenörü Erdal Aydemir ile birlikte Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi.

Yazıcı, Dünya üçüncüsü olduğu için çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Ancak finali son 4 saniyede kaçırdığım için çok üzgünüm. Çünkü önde götürdüğüm maçı son 4 saniye kala verdiğim puanlarla kaybettim. Bunun için dünya üçüncülüğünün tadını çıkartamadık” dedi.
Bundan sonra hedefinin öncelikle Avrupa Ümitler Tekvando Şampiyonası olduğunu belirten Yazıcı, “Ülkemi iyi temsil edip orada iyi bir derece yapmak amacındayım. İleride hedefim büyüklerde dünya şampiyonu olmak” diye konuştu.

Antrenör Erdal Aydemir ise Recep'in kulüpleri tarafından yetiştirilip Türk tekvandosuna kazandırdığı bir sporcu olduğunu vurgulayarak, “Recep, olimpiyatlara gitmeye aday bir sporcumuz. Beyefendi kişiliği ve çalışkanlığı ile Türk Tekvandosunun başarılı sporcularından biri. Kulübümüzün planlı, programlı altyapısından yetiştirip bugünlere getirdiğimiz bir sporcumuz. Eğer Trabzon kamuoyu bu sporcumuza sahip çıkar ve sporcumuzu her şekilde desteklerse, ilimiz 2012 yılında bir olimpiyat derecesi elde eden sporcuya sahip olacak” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!