Finale 1111 kurban

Güncelleme Tarihi:

Finale 1111 kurban
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2008 19:57

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, A Milli Takım'ın Almanya maçını da geçmesi halinde 1111 kurban keseceklerini söyledi.

Haberin Devamı

İsviçre'nin Basel kentinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Hasan Doğan, Türkiye'nin finale yükselmesi halinde 1111 kurban keseceklerini açıklayarak, şunları söyledi:

"Ethem Sancak kardeşimden bir ricada bulunmuştum. Çek Cumhuriyeti maçından sonra 11 kurban kesmemizi söyledim. O da dedi ki, '11 ile olmaz, 11 keselim. Bir tur daha geçersek 1111 keseriz.' Yani Almanya maçını da geçersek inşallah 1111 kurban keseceğiz."

Milli Takım'daki sakatlıklara da değinen Doğan, "Şimdi netice itibariyle 11 kişi çıkacağız. Eksiklerimiz var. Ama onların da büyük bir motivasyon içerisinde olduğunu gördüm. Az önce birlikte Basel'e geldik, hepsi heyecanla maç saatini bekliyor. Sakat ve cezalı futbolcularımız da onları maça hazırlıyor. Yani tam anlamıyla birlik, beraberlik havası var. Tam bir takım ruhu var. Bu bizi ümitlendiriyor. Yarınki maçta netice ne olur bilmem, ama bildiğim tek şey var ki Fatih Terim gömleğini biraz daha fazla ıslatacak ve futbolcular da mücadelelerini terlerinin son damlasına kadar yansıtacaklar. Bu yeter mi bilimiyorum, ama yeterse mükemmel bir şey olur. Yetmezse de ben yine gidip hepsinin alnından öpeceğim" diye konuştu.

Haberin Devamı

Dünyaya yeni bir futbol ekolü kazandırdıklarını da ifade eden TFF Başkanı Hasan Doğan, "Milletimizin sevinci ortada. Futbol duygudur. Gerçekten duygu yüklü olunca futbol daha bir güzel oluyor. Türk milli takımı en duygusal oyunları oynadı. Bu halini de bütün dünya çok sevdi. Dolayısıyla biz de bundan mutluluk duyuyoruz" dedi.

Doğan, Almanya maçı öncesi taraftarlarla ilgili bir girişimin olup olmadığı yönündeki bir soru üzerine de, "Burada taraftar koordinasyon merkezi var. Bizim ve Almanya'nın merkezi Basel'de şu an ortak çalışıyorlar. Hatta bayrakları bile yanyana koymuşlar. Almanya ile finalde karşılaşmayı arzu ederdik. Çünkü Almanların ikinci takımı Türkiye'dir, Türkler'in ikinci takımı Almanya'dır. Bu müsabakanın, Türkiye - Almanya arasındaki dostuğu artırmaya vesile olmasını diliyorum" yanıtını verdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!