Filenin efeleri İzmir'e kamp kurdu

Güncelleme Tarihi:

Filenin efeleri İzmire kamp kurdu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2009 14:48

Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası'na hazırlanan (A) Milli Voleybol Takımımız, hazırlıklarını grup ve final maçlarına ev sahipliği yapacak İzmir'de sürdürüyor. İlk kez 1967 yılında İstanbul ve Ankara'da düzenlediğimiz dev şapiyonaya 42 yıl sonra yeniden ev sahipliği yapacağız.

3-13 Eylül tarihlerinde 4 grupta 16 ülkenin katılımıyla düzenlenecek turnuvada millilerimizin de yer aldığı A ve C grubu maçları İzmir'de, B ve D grubu maçları İstanbul'da oynanacak. Tek devreli lig usulüne göre yapılacak karşılaşmalar sonunda gruplarında ilk 3 sırayı elde edecek takımlar İzmir ve İstanbul'da 6'şarlı iki grup oluşturacak. Bu gruplarda ilk iki sırayı alacak ekipler, İzmir'de 8 takımın katılacağı final grubunda şampiyonluk, 3 ve 4. sırayı elde eden takımlar ise represaj mücadelesine çıkacak. Almanya, Fransa ve Polonya'yla aynı grupta yer alan Filenin Efeleri şampiyonadaki ilk maçını 3 Eylül'de saat 20.30'da Almanya ile oynayacak. Millilerimiz gruptaki diğer maçlarında 5 Eylül'de Polonya, 6 Eylül'de ise Fransa'yla karşılaşacak. Şampiyonaya ev sahipliği yapacak 10 bin kişilik Halkapınar Spor Salonu standartlara uygun hale getirildi.

Millilerimizin çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Voleybol Erkek Milli Takımlar Sorumlusu Semih Oktay, "Kazakistan'la üst üste 4, bizim gibi şampiyonaya katılacak Bulgaristan ve Rusya'yla 2'şer hazırlık maçı oynayacağız. Geçtiğimiz yıldan bu yana yaklaşık 30 resmi ve özel maç oynadık. Önemli bir eksiğimiz yok. Voleybol sevgisini iyi bildiğimiz İzmir, voleybolumuza uğur getiriyor. Bu yüzden maçlarımızı burada oynamayı seçtik. Sadece ev sahibi olmak yetmiyor. Salonu doldurmak da şart. Voleybolseverlerin bizi yalnız bırakmayacaklarına eminiz. Avrupa'nın en iyi 16 ekibi burda olacak. Her takım her takımı yenebilir. İyi analiz, mental açıdan iyi olmak da şart. Hedefimiz bu şampiyonada erkek voleybolunda bir milat, bir sıçrama gerçekleştirmek" dedi.

(A) Milli Erkek Voleybol Takımı Antrenörü İtalyan Fausto Polidori şampiyona öncesi, "Seviyemizi yükseltip bu önemli gösteride Türk milletini onurlandırmak istiyoruz. İzmir önemli bir voleybol şehri. İzmirlilerin bizi yalnız bırakmayacağını biliyoruz" derken, kaptan Gökhan Öner ise, "Ülkemizde böyle büyük bir turnuvada oynamak heyecan verici olacak. Güzel maçlar seyrettirip başarılı olmayı amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.

2005 yılında İzmir'de düzenlenen Üniversiteler Yaz Spor Oyunları'nda (Universiade) Erkek Üniversite Milli Takımı finalde Japonya'yı 3-2'yle geçerek altın madalyaya ulaşmış, İzmir kulübü Arkas ise geçtiğimiz sezon ev sahipliği yaptığı dörtlü finallerde Avrupa Challenge Cup'ı kazanarak erkekler voleybolunda bir ilki gerçekleştirmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!