FIFA'nın vereceği cezaya saygı duyarım

Güncelleme Tarihi:

FIFAnın vereceği cezaya saygı duyarım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2005 13:57

Türkiye-İsviçre maçı sonrası attığı tekme nedeniyle yoğun şekilde eleştirilen ve yardımcı antrenörlük görevinden istifa eden Mehmet Özdilek, hareketinin istem dışı gerçekleştiğini ve FIFA'nın vereceği cezaya razı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

(A) Milli Futbol Takımı antrenörlüğünden istifa eden Mehmet Özdilek, “Her ne sebep ve şart altında olursa olsun, kendime yakıştıramadığım bir davranış nedeniyle ülkemin ve ülke değerlerinin zarar görmemesi için görevimi iade ettim” dedi.

'TAMAMEN İSTEM DIŞI'

Türkiye ile İsviçre (A) milli futbol takımları arasında 16 Kasım'da İstanbul'da yapılan 18. Dünya Kupası Avrupa elemeleri play-off baraj rövanş maçı bitiminde yaşanan olaylara karışan ve hafta başında görevinden istifa eden Mehmet Özdilek, basın toplantısı düzenleyerek, gelişmeleri anlattı.

Özdilek, ülkeyi ve spor dünyasını çok yakından ilgilendiren İsviçre ile yapılan iki baraj maçında yaşanan tüm olumsuzluklardan rahatsızlık duyduğunu ifade ederek, “Özellikle ikinci maçın ardından yaşanan ve sözcüklerle bile ifade etmenin beni rahatsız ettiği o anki koşulların bir patlaması olarak ortaya çıkan istem dışı hareketlerin sonrasında yaşadıklarım beni derinden etkiledi” diye konuştu.

Haberin Devamı

"ÜLKEM ZARAR GÖRMESİN DİYE"

Yaşananları “bir anlık istem dışı hareket” olarak nitelendiren Özdilek, “Her ne sebep ve şart altında olursa olsun, kendime yakıştıramadığım bir davranış nedeniyle ülkemin ve ülke değerlerinin zarar görmemesi için görevimi iade ettim” dedi.

Rövanş maçını, sahaya daha iyi hakim olabilmek ve gördüklerini kulübedeki arkadaşlarına telsizle anlatabilmek için Prof.Dr.Acar Baltaş ile birlikte maraton tribündeki locada izlediğini anlatan  Özdilek, “Maçın bittiği andan bugüne kadar geçen süre içinde yaşadıklarımla ilgili bir noktanın aydınlatılmaya değer olduğunu düşünüyorum. Maçın bitmesinin ardından neden tünelde olduğum konusu: Maçı Acar Baltaş ile birlikte maraton tribününün locasında izledim. Karşılaşmayı yukardan izlememin nedeni ise sahanın tamamını görmek, oyun ve takım düzeni ile ilgili bilgileri telsiz aracılığıyla kulübedeki arkadaşa aktarmak. Maçın bitimine dakikalar kala her karşılaşmada olduğu gibi futbolcu arkadaşları giriş tünelinde karşılamak için Acar Baltaş ile birlikte saha kenarına indik. Maçın bitiminde oyuncu arkadaşlara doğru gittiğimiz sırada anlamsız bir şekilde 11 futbolcu koşarak tünele doğru gelirken o anki refleksle hareket yaptım. Kendime yakıştıramadığım bu hareket sonrası görevimden istifa ettim.”
  
“KARARI ALIRKEN BIÇAKÇI VE TERİM İLE GÖRÜŞTÜM”
  
İstifası öncesi Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakçı ve Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ile görüştüğünü belirten Mehmet Özdilek, “Başkan Bıçakçı ve yönetim kuruluna, Fatih Terim ile ekip arkadaşlarıma ve sporcu kardeşlerime, tüm federasyon çalışanlarına bana gösterdikleri ilgiye teşekkür ederken, Türk milletinin bana karşı olan anlayışına ve güvenine de sonsuz minnetlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Antrenör Özdilek, Bıçakçı ve Terim ile yaptığı görüşme sonucunda istifa etmesinin doğru olacağı yönünde karar verdiğini ifade ederek, ”Önemli olan bu kararı almak. Kararı aldıktan sonra yan etkileri düşünmek doğru değil” dedi.
  
“OLAYIN BANA MAL EDİLDİĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM”
  
Toplantıda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Özdilek, olayların kendisine mal edilip edilmediği konusundaki soruyu, ”Olayların bana mal edildiğini düşünmüyorum” diye yanıtladı.

Mehmet Özdilek olarak yaptığı hareketi kendisine yakıştıramadığı için istifa ettiğini hatırlatan genç antrenör, “Herkes kendine karşı sorumludur. Ben üzerime düşeni yaptım. Bu nedenle başka yorum yapmak istemiyorum” dedi.

Haberin Devamı

Özdilek, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in açıklamalarının kararında etkili olup olmadığı şeklindeki soruyu ise ”Maçtan sonra bir şeylerin yorumunu yapmak biz antrenörlerin görevi değil. Sürecin geçmesini bekledim. Yaşananları değerlendirdim, kendimi dinledim ve kararımı verdim” şeklinde yanıtladı.

'FIFA'NIN VERECEĞİ KARAR SAYGI DUYARIM'

FIFA'nın kendisine ne kadar ceza verebileceği yönündeki soruyu da yanıtlayan Özdilek, “Ömür boyu men cezası beklemiyorum, ama karar ne olursa olsun buna saygılıyım. Ayrıca spor camiası içinde kalmak istiyorum. Gelecek cezaya göre hayatımı yönlendireceğim” dedi.

Mehmet Özdilek, bir gazetecinin “FIFA, Türkiye'ye ne kadar ceza verir” şeklindeki soruya ise “Şu anda istifasını vermiş bir antrenör olarak bu konuda yorum yapmak bana düşmez. Bu FIFA'ya intikal etmiş bir konu. Zaten bunun için İsviçre'ye gidip, ifadelerimizi vereceğiz” şeklinde yanıt verdi.
  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!