FIFA'dan iyi haber

Güncelleme Tarihi:

FIFAdan iyi haber
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2005 00:00

Türkiye-İsviçre maçının Polonyalı delegesi Listkiewicz’in raporunda basına yansıdığı gibi, ‘Terim ile Volkan’ın hakem odasının kapısını kırdığı’ ifadelerini yer almadığı ortaya çıktı. Hakem Bleeckere ise , "Güvenlik iyiydi" dedi.

TÜRKİYE-İsviçre maçının Polonyalı delegesi Michal Listkiewicz'in raporunu Polonya basınınında dile getirildiği gibi "Fatih Terim ve kaleci Volkan Demirel'in, hakem odasının kapısını kırdığı’ ifadesinin olmadığının ortaya çıkmasının ardından, Listkiewicz ile hakem Frank De Bleeckere'in raporlarının da korkulan gibi olmadığı öğrenildi.

Listkiewicz'in raporunda özetle "İsviçre takımı gümrükten geç çıktığı için ilk gün antrenman yapamadı. Maçta anonslar Türkçe olduğu için bir şey anlamadım. Statta koridorlar daha iyi olabilirdi. İsviçre Milli Marşı duyulmadı" ifadelerine yer verdi.

Ek rapor yok

Daha önce söz edildiği gibi hakem De Bleeckere'nin de olaylar hakkında bir ek rapor yazmadığı ve raporunda şu ifadeleri kullandığı öğrenildi: "Saha normaldi. Güvenlik mükemmel değil, iyiydi. Futbolcuların maçtan sonraki davranışları ise kabul edilemezdi." Belçikalı hakem, İsviçre'nin ulusal marşı çalınırken ıslıklanmasını, sahaya bayrak sopası ve yabancı madde atmalarını ise kötü olarak değerlendirdi.

FIFA'da olaylar ile ilgili ise 5 dosya bulunuyor. İsviçre'deki maç nedeniyle Magnin, İstanbul'daki olaylar nedeniyle de Huggel, Alpay, Emre ve Mehmet Özdilek Disiplin Kurulu'nda ifade verecek. 28-29 Kasım'daki duruşmalarda bu futbolcuların dosyalarının inceleneceği, Levent Bıçakçı, Lutfi Arıboğan, Fatih Terim ile İsviçre Federasyonu Başkanı, Genel Sekreteri ile teknik direktörü ise sadece temsil amacıyla duruşmalara çağrıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!