FIFA'dan indirim

Güncelleme Tarihi:

FIFAdan indirim
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2006 00:00

Tahkim Kurulu, Emre’nin de cezasını 6 maçtan 4’e düşürdü. Takımımız, Malta, Moldova ve Norveç maçlarını seyircisiz ve tarafsız sahada oynayacak. Evimizdeki ilk maç 12 Eylül 2007’de Macaristan ile.

FIFA’dan müjde... Dünya Kupası elemelerinde İsviçre ile yapılan maçta çıkan olaylar nedeniyle Türkiye’ye verilen 6 maçlık tarafsız sahada oynama cezasını 3 maça indirdi.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun Türkiye’ye verilen cezayla ilgili FIFA Tahkim Kurulu’na yaptığı yeniden değerlendirme başvurusunu görüşen kurul, Türkiye’nin önceki kararla aldığı evinde oynayacağı 6 resmi maçın tarafsız sahada ve kapalı kapılar arkasında oynaması cezasını fazla bularak cezayı 3 maça indirdi. Ancak, Türkiye’nin tarafsız sahada yapacağı bu üç maçta veya Milli Takım’ın yapacağı resmi olmayan maçlarda da olay meydana gelmesi durumunda eski cezanın aynen geçerli olacağı kaydedildi. Takhim Kurulu ayrıca Emre ve İsviçreli Huggel’in 6 maçlık cezasını da 4’e çekti.

’Özür’ etkili oldu

Türkiye ile İsviçre (A) Milli Takımları arasında 16 Kasım 2005’te oynanan Dünya Kupası elemeleri play-off baraj rövanş maçında yaşananlar nedeniyle 6 maç ceza alan Türkiye’de, Futbol Federasyonu kararı ağır bularak Uluslararası Spor Mahkemesi’ne (CAS) başvuruda bulunmuş fakat FIFA Tahkim Kurulu’na yapılan yeniden değerlendirme başvurusunun kabul edilmesinin ardından CAS’a yapılan başvuru askıya alınmıştı.

FIFA’nın resmi internet sitesinde yer alan habere göre Futbol Federasyonu’nun ve her iki futbolcunun da tüm spor kamuoyundan açıkça özür dilemesinin ceza indirimine gidilmesinde etkili olduğu, ceza indiriminde en önemli gerekçenin ise Futbol Federasyonu’nun olaylarla ilgili tüm sorumluluğu üstlenerek bundan sonraki maçlarda bu türden bir olayın bir daha meydana gelmeyeceği şeklinde garanti vermesinin etkili olduğu duyuruldu.

6 Eylül’de Malta’yla

Milli Takım, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde 6 Eylül 2006’da Malta, 11 Ekim 2006’da Moldova ve 28 Mart 2007’de yapacağı Norveç maçlarını tarafsız sahada oynayacak. Buna göre Milli Takım sahasındaki ilk resmi maçında 12 Eylül 2007 tarihinde Macaristan ile karşılaşacak. Türkiye’nin grubunda Yunanistan, Norveç, Macaristan, Bosna-Hersek, Moldova ve Malta bulunuyor.

HALUK ULUSOY:

Gücümüzü gösterdik

FUTBOL Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, kararla ilgili olarak şunları söyledi: "Bu değerlendirme Türkiye Futbol Federasyonu’nun FIFA üzerindeki etkinliği ve gücünü göstermektedir. UEFA Asbaşkanı Şeneş Erzik’in yaptığı yardımlara ayrı bir paragraf açmak istiyorum. Misyonun layıkıyla yerine getirilmesinde önemli katkılarda bulunmuştur. Federasyonumuzun uluslararası saygınlığının ve temsil hakkının hangi düzeyde olduğu anlaşılmıştır. Ancak Avrupa Şampiyonası elemelerinde en ufak bir olay yaşanırsa eski ceza tekrarlanır ve UEFA’dan ayrı bir ceza alırız."

Şike komisyonu kuruldu

Haluk Ulusoy
, bazı kulüplerin müracaatı üzerine Şike Tahkik Komisyonu kurulmasına karar verdiklerini söyledi. Ulusoy, "Aziz Yıldırım’ın söylemleri değil, 1-2 kulübün bize müracaatları var. Bu müracaatlar doğrultusunda aldığımız yönetim kurulu kararıyla bu komisyonun kurulmasına karar verdik. 26 Haziran Pazartesi günü Şike Tahkik Kurulu kurulacak" dedi.

ŞENES ERZİK:

Karardan memnunum

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, FIFA’nın Türkiye’ye verdiği cezanın yarıya indirilmesinden çok memnun olduğunu söyledi. Erzik, "Türkiye’ye verilen cezanın yarıya indirilmesinden çok memnunum. Çok uzun bir çalışma döneminden sonra bu karar alındı. FIFA Başkanı’nın, bu kararın alınmasında çok büyük katkısı oldu" diye konuştu.

FATİH TERİM:

Statlara bakacağız

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği’nin (FIFA) Türkiye’ye verilen cezada indirime gitmesini değerlendiren Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, "Şimdi maçları hangi ülkede ve statta yapacağımıza karar verecegiz. Almanya’da bazı statları gezdim. Dortmund ve Gelsenkirchen’deki statlar çok iyi ama bakacağız " dedi. Terim, FIFA’nın 6 maçlık tarafsız sahada seyircisiz oynama cezasını 3 maça indirmesinde yoğun bir gayret gösteren UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ve Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy’a teşekkür ettiğini söyledi.

LEVENT BIÇAKCI:

CAS’a gidilmeli

UEFA Tahkim Kurulu Asbaşkanı ve Futbol Federasyonu eski başkanı Levent Bıçakcı, cezanın 3 maça indirilmesiyle ilgili olarak, "Beklediğimiz karar buydu. FIFA sonunda doğru yolu buldu. Ayrıca çabalarından dolayı Şenes Erzik ve Kemal Kapulluoğlu’nu kutluyorum. FIFA hukuka aykırı bir karar vermişti, bu kararını düzeltti. Ancak ben yine de seyircisiz oynama kararını çok ağır buluyorum. CAS’a gidilmeli diyorum" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!